Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  CALIVITA INTERNATIONAL  »  ЛУТЕИН ПЛЮС * 60 капсули

ЛУТЕИН ПЛЮС * 60 капсули

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 109205 Добави в любими
77.10 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

КАЛИВИТА ЛУТЕИН ПЛЮС капсули * 60

Макулата отговаря за нашето добро зрение. Макулата (жълтото петно) представлява централната част от очната ретина, с приблизителна големина 6 mm. В нея е съсредоточена най-голямата концентрация от фоторецепторите. Когато върху един от тези рецептори попадне светлина, нервните влакна изпращат съобщение в мозъка и се събира информацията от всички фоторецептори. В резултат на този сложен процес ние получаваме идеално очертано, ясно изображение на околния свят. Макулата е зоната, която използваме предимно при четене или при работа, при която ползваме очите си отблизо.

Макулната дегенерация е едно от болестните състояния, най-съществените причини за появата на което са стареенето и фамилната обремененост. Вредните въздействия на околната среда, като изкуствено осветление, слънчевите UV лъчи, телевизионните и компютърни екрани, нездравословното хранене, тютюнопушенето и т. н., също са рискови фактори, които в комбинация със свободните радикали, резултат от метаболитните процеси в клетката, водят до увреждане на очите. Макулната дегенерация засяга най-напред пигментния слой на ретината, след това дегенеративните промени обхващат цялата ретина и подлежащите съдове. Най-често първият симптом е изкривеното възприемане на предметите - правите линии изглеждат вълнисти, влошава се възможността за четене, възникват проблеми за правилната преценка за разстояние или точния размер на даден обект, губи се също способността за различаване нюансите на цветовете. Зрението се влошава в различна степен, а в някои случаи четенето и шофирането стават невъзможни. За щастие в повечето случаи не се стига до пълна слепота, защото периферното зрение е запазено.
Понастоящем проблемът „очно здраве” е много актуален и фокусира интереса на учените към изясняване ролята на рисковите фактори и изграждането на ефективна профилактика.  

Лутеинът е важен компонент, който се намира в макулата във висока концентрация. Той се натрупва в макулата и в лещата на окото. Лутеинът спомага за ефективната защита на очите от вредните UV лъчи, а поради антиоксидантните си свойства, предотвратява окислителните процеси, протичащи в тялото, като защитава клетките и тъканите от вредното действие на свободните радикали. Другите важни компоненти, необходими за очната макула, са заексантин и витамин А.
Ролята на витамин А се изпълнява от неговите метаболити – ретиналдехид, който изгражда зрителния пигмент родопсин, постоянното образуване на който е необходимо за поддържане на нормалния зрителен процес и липидно разтворимия хормон ретиноева киселина, която участва в процеса на генната транскрипция. Дефицитът на родопсин причинява т. нар. «нощна слепота», нарушаваща зрението при тъмнина и лошо осветление.
 
Lutein Plus съдържа отлични активни съставки, които подобряват зрението. Една капсула дневно, заедно със здравословния начин на живот, спомага за запазване здравето на нашите очи.

Lutein Plus се препоръчва за:
•    Хора, които работят с компютри или гледат твърде много телевизия.
•    Хора, които престояват дълго време в среда на електросмог.
•    Хора, които прилагат нездравословен хранителен режим.
•    Хора, които имат фамилно предразположение към заболявания на очите.
•    За здрави хора, като антиоксидант.
•    За тези, за които силното зрение е особено важно.

Активни съставки в 1 капсула:

  • Лутеин - 6.0 mg;
  • Зеаксантин - 0.50 mg;
  • Витамин А (ретинол) - 200.0 I.U.;
  • Витамин С - 50.00 mg;
  • Екстракт от плод боровинка (станд. 25% антоцианозиди) - 25.0 mg.

Начин на приложение:
Приемайте по 1 капсула дневно или по лекарско предписание.

Противопоказания!
Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: CALIVITA INTERNATIONAL, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

ЛУТЕИН ПЛЮС * 60 капсули ЛУТЕИН ПЛЮС * 60 капсули
77.10 лв