Назад  |   Начало  »  Амулети, Талисмани, Фън Шуй  »  Златни банкноти, картини и сувенири  »  GIFT реплики и сувенири  »  Луксозен сувенир с художествена реплика - съкровището от Летница

Луксозен сувенир с художествена реплика - съкровището от Летница

Назад към Златни банкноти, картини и сувенири
Арт.№: 90734 Добави в любими
92.50 лв
бр. Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Летнишкото съкровище е сребърно съкровище от IV в. пр. Хр., открито край с. Летница, Ловешко, през 1963.
Богинята майка е част от известното Летнишко съкровище, което се състои се от 17 сребърни апликации от конска амуниция и една бронзова юзда. Изображенията върху апликациите са свързани с тракийската митология. Съхранява се в Националния археологически музей в София.

Съкровището е един от най-богатите извори за митологията на царската институция при траките. Представя няколко мито-ритуални цикъла. 

Една от най-интересните находки представлява сребърна плочка със изобразена сцена на свещения брак на тракийския владетел с Богинята-Майка.

В известна енциклопедия на индоевропейския свят именно сцената от плочките от Летница е сложена на корицата, защото се смята, че това е най-красноречивата сцена в изкуството за вярванията на индоевропейците.

Художествените реплики са изработени от мед, посребрени са с най-висока проба сребро 995 и са частично позлатени с 24 каратово злато по метода на галванопластиката. Металната част е здраво закрепена на луксозна дървена поставка, която може да се закача на стена. Размерът на луксозния сувенир  е  11 см на  11 см. На поставката може да се постави позлатена табела с надпис по желание на клиента.

Луксозният сувенир се предлага опакован в луксозна кутия. Изработва се по поръчка. Срок на изпълнение 5 дни.

Стилен и елегантен фирмен подарък!

Коментари

Свързани продукти

Луксозен сувенир с художествена реплика - съкровището от Летница Луксозен сувенир с художествена реплика - съкровището от Летница
92.50 лв