Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  ИК ЖАНЕТ 45  »  ЛИЦА И СЪДБИ ОТ ТРИ БЪЛГАРИИ - ПЕТКО БОЧАРОВ, ИК ЖАНЕТ 45

ЛИЦА И СЪДБИ ОТ ТРИ БЪЛГАРИИ - ПЕТКО БОЧАРОВ, ИК ЖАНЕТ 45

Назад към Художествена литература
Арт.№: 1967 Добави в любими
10.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Лица и съдби от три Българии - Петко Бочаров

ISBN: 9789544916442
Година на издаване: 2010 
Език: български 
Корици: меки 
Страници: 168

„Лицаи съдби от три Българии” е продължение на постигналатa голям успех  „Картини от три Българии”.  Книгата описва живота на доайена на българската журналистика Петко Бочаров. Трите Българии са различните исторически периоди от живота му – Царство България, Народна Република България и времената в които живеем днес и наричаме „демокрация”.  Автора ни показва, че проблемите които имаме днес не са свързани само с настоящето, а са наследство от историческия път по който е минал народа ни.

Петко Бочаров е син на адвокат и е роден в София през 1919г. Завършва американския колеж и след това следва право. Живота обаче му отрежда друга съдба и след Втората световна война той започва да се занимава с журналистика. Спокойно може да се каже, че той е журналиста с най-дълъг стаж в България, а може би и в Европа. Вече повече от 58 години отразява вътрешните и външни събития. През годините е работил в международния отдел на БНТ, а по-късно има свои рубрики в радио „Свободна Европа” и вестник „Дойче веле”. Негова е прословутата реплика от началото на демокрацията: „Да, ама не!”.

Коментари

Свързани продукти

ЛИЦА И СЪДБИ ОТ ТРИ БЪЛГАРИИ - ПЕТКО БОЧАРОВ, ИК ЖАНЕТ 45 ЛИЦА И СЪДБИ ОТ ТРИ БЪЛГАРИИ - ПЕТКО БОЧАРОВ, ИК ЖАНЕТ 45
10.00 лв