Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  СИЕЛА  »  КРАТКА ИСТОРИЯ НА МИТА - КАРЪН АРМСТРОНГ - СИЕЛА

КРАТКА ИСТОРИЯ НА МИТА - КАРЪН АРМСТРОНГ - СИЕЛА

Назад към Художествена литература
Арт.№: 142441 Добави в любими
14.90 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

КРАТКА ИСТОРИЯ НА МИТА - КАРЪН АРМСТРОНГ - СИЕЛА

В днешно време отчуждаването от мита е все по-силно в човешката история. Митологията в предмодерния свят е изключителна - тя помага на хората да осмислят живота си и открива нови области от човешкото съзнание, които в противен случай биха останали недостъпни. Митологията е предшественик на психологията. Именно разказите за богове и герои, слизащи в подземния свят, където откриват път в лабиринта и се борят с чудовища, изкарват на светло тайнствените сили, които се съпротивляват в душата и показват на хората как да преодолеят вътрешните си кризи.

Полагайки началото на модерното изследване на душата, Фройд и Юнг съвсем инстинктивно се обръщат към митологията, чрез която обясняват своите постижения, като по този начин дават нова интерпретация на старите митове. Това обаче не е единичен случай. Няма само една-единствена "правилна" версия на даден мит. Ние започваме да разказваме историите по различен начин с промяната на средата, разкривайки вечната им истина.

В тази книга ще разберем как всеки път, хората променят митовете, когато направят голяма крачка напред, карайки ги да говорят по нов начин при новите условия. Освен това ще видим, че човешката природа не е чак толкова променена и че много от митовете, създадени в далечни и почти напълно забравени общества, почти по нищо неприличащи на нашето, все още отразяват някои от нашите най-значими желания и страхове.

Автор: Карън Армстронг
Издадена: 09/04/2021
Издателство: Сиела
Корица: Мека
Страници: 172
Тегло: 200 г
ISBN: 97895428346

Коментари

Свързани продукти

КРАТКА ИСТОРИЯ НА МИТА - КАРЪН АРМСТРОНГ - СИЕЛА КРАТКА ИСТОРИЯ НА МИТА - КАРЪН АРМСТРОНГ - СИЕЛА
14.90 лв