Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Медицински изделия  »  Пластири, Лепенки  »  JOHNSON & JOHNSON  »  КОМПИЙД пластири за херпес * 15

КОМПИЙД пластири за херпес * 15

Назад към Пластири, Лепенки
Арт.№: 83394 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

КОМПИЙД пластири за херпес * 15

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ХЕРПЕСИТЕ?

• Херпесите или herpes labialis са мехурчета, пълни с течност, които се появяват около устните, носа или брадичката.

• Те се причиняват от херпес симплекс вирус тип 1 (HSV-1) и са най-често срещаното проявление на вирусната инфекция, предизвикана от херпес симплекс.

• Изследванията показват, че почти 90% от хората на възраст над 30 год. са имали положителна проба за HSV-1 в даден период от живота си.

КАКВО ОТКЛЮЧВА ПОЯВАТА НА ХЕРПЕСИТЕ?

Появата на херпес често бива предизвикана от външни фактори като: физически и емоционален стрес, безпокойство, треска, настинка или грип, преумора, излагане на слънце и ултравиолетови лъчи, студено време, менструация или хормонални промени.

КАК СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ХЕРПЕСЪТ?

• Вирусът се предава при близък физически контакт като прегръдка и целувка между заразен и незаразен човек.

• Заразените с HSV-1 не винаги имат видими симптоми - мехурчета и/или ранички - в момента на предаване на вируса.

• HSV-1 вирусът се счита за изключително заразен и често човек се заразява в ранно детство, без дори да разбере.

КОЛКО ДЪЛГО ПРОДЪЛЖАВА ПРОЯВЛЕНИЕТО НА ИНФЕКЦИЯТА?

Проявлението на инфекцията трае 7-12 дни и преминава през 5 ясно разграничими фази на развитие:

Ден 1-2: Фаза на сърбеж. Раздразнение, опъване или подуване.

Ден 2-3: Фаза на образуване на мехурчета. Първи видими симптоми, групички от малки мехурчета.

Ден 4: Фаза на сълзене / разраняване.Мехурчетата се спукват и остават повърхностни червеникави ранички. Най-болезнената и заразна фаза.

Ден 5-8: Фаза на образуване на коричка. Образува се суха коричка с кафява повърхност. Сърбеж и парене с кървене, когато коричката се напука.

Ден 9-12: Фаза на излекуване.  Коричките падат.

ПРИЛАГАНО ЛЕЧЕНИЕ

Досега всички лекарствени продукти, предлагани без рецепта, се фокусираха върху борбата със самия вирус. Лечението на вируса е трудно дори и с най-ефикасния антивирусен крем, защото щом веднъж се появи херпес, вирусът се отдръпва в тялото, където остава в латентно състояние. Той никога не може да бъде елиминиран. Затова по-ефективен подход е да се излекува херпесът.

Пластирите против херпес Compeed® са революционни незабележими пластири, които лекуват херпесите от НАЧАЛО ДО КРАЙ. Пластирите за лечение на херпес Compeed® предлагат цялостно лечение, което клинично доказано се справя с всичките 5 фази на симптомите на херпеса - от сърбежа до излекуването.

Фаза 1 - Фаза на сърбеж

Незабавно успокояващо облекчение

Покривайки херпеса, пластирите за лечение на херпес Compeed® осигуряват незабавно успокояващо облекчение на паренето или сърбежа около устните и носа.

 Фаза 2 - Фаза на образуване на мехурчета

Дискретен пластир за по-голяма увереност

Пластирите за лечение на херпес Compeed® покриват дискретно мехурчетата.

Фаза 3 - Фаза на сълзене/разраняване

Хигиенично изолира раната

И през тази фаза пластирите за лечение на херпес Compeed® продължават да осигуряват успокояващо облекчение. Те покриват и изолират херпесите, за да предотвратят разпространението на вируса - защита при целувка. Спира кръстосаното заразяване, причинено от допир на раничката.

Фаза 4 - Фаза на образуване на коричка

Оптимално лечение на мокри рани

Пластирите за лечение на херпес Compeed® абсорбират част от течността, която се образува при херпес и същевременно поддържа точния баланс на влага в самия херпес. Те помагат да се избегне образуването на сърбяща коричка. Тези условия на лечение се считат за оптимални от специалистите.

Фаза 5 - Фаза на излекуване

По-бързо излекуване

Според клинични изследвания 63% от участниците са били излекувани по-бързо с пластири за лечение на херпес Compeed® в сравнение с обичайния метод на лечение. 

УКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА:

За най-добри резултати използвайте пластир при първата поява на изтръпване, сърбеж и парене. Използвайте пластирите непрекъснато през деня и през нощта. Продължете да използвате, докато херпесната  рана не се излекува напълно.

1. Уверете се, че кожата е чиста и суха. Не използвайте в комбинация с крем, тъй като пластирът може да не залепне към възпаленото място.
2. Отстранете обвивката на апликатора и го задръжте в краищата с двете си ръце.
3. Внимателно дръпнете краищата на апликатора, докато залепващата част на пластира се открие наполовина. Внимавайте да не докосвате залепващата част.
4. Нежно натиснете наполовина отворения пластир с пръст, за да го поставите здраво върху херпесната рана.
5. Бавно издърпайте края на апликатора надолу и встрани от кожата с въртеливо движение, докато пластирът не се отдели от апликатора. Можете да поставяте грим или червило върху пластира.
6. Не използвайте повторно пластира, за да избегнете инфектиране на раната или разпространяване на вируса.

Състав на пластира: Roll of PU, Release roll PETP, Transparent film, Printed wrapper (Compeed), Cardboard box, White label, Ink ribbon, Siliconized paper.

Производител: JOHNSON & JOHNSON, EU

Коментари

Свързани продукти

КОМПИЙД пластири за херпес * 15 КОМПИЙД пластири за херпес * 15