Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  HERBA MEDICA  »  КОКСАМИН КИД - осигурява необходимите количества калций и магнезий на децата - сашета х 20, HERBA MEDICA

КОКСАМИН КИД - осигурява необходимите количества калций и магнезий на децата - сашета х 20, HERBA MEDICA

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 3494 Добави в любими
19.89 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Коксамин Кид – сашета х 20 броя

Преди употреба внимателно прочете приложената листовка в кутията, тъй като в нея се съдържа важна информация за Вас!

Запазете листовката. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате нужда от повече информация, моля обърнете се към Вашия лекар и фармацевт.

Коксамин Кид не съдържа аромати, овкусители, оцветители, консерванти и пестициди. Съдържа уникален биоактивен мултиминерален комплекс, без фосфати и лактоза. Хранителната добавка е предназначена специално за деца от 3 до 8 години. Всички минерали и микроелементи са на растителна основа като основните са цинк, фосфор, желязо, магнезий и калций. Разтворимата форма на хранителната добавка я прави идеална за прием от деца. Продукта се произвежда от калцифицирани червени водорасли (Lithothamnion Calcereum). Тези водорасли се срещат по бреговете на Западна Исландия и Югозападна Ирландия. Тези водорасли живеят 4-5 години и през това време усвояват огромно количество минерали от океана. Научно доказано е, че съотношението между микроелементите в тези водорасли, отговаря на съотношението им в човешката кръвна плазма. Освен това проучванията показват , че усвояването на калция от Lithothamnion Calcereum е с около 40% по-добро от това на трикалциевия фосфат и 20% по-добро от усвояването на калция в млечните продукти.

Мултиминералния комплекс на Коксамин Кид съдържа около 15% калций, 1.5% магнезий, цинк, селен, манган, мед, бор и др., общо 74 микроелементи и минерали.

Калцият и децата

Калцият е много важен за подрастващите, тъй като участва в изграждането на минералните структури на скелета и определя тяхната здравина. Той се натрупва в костите и е отговорен за увеличаването на костните клетки. Недостатъчният прием на калций в детска възраст може да доведе до болести като остеопорозата (чупливи кости). Затова по време на детството и юношеските години децата трябва да получават необходимите количества калций.

Магнезият и децата

Магнезият оказва важно въздействие върху мозъчната дейност, функционирането на мускулите и растежа на костите. Липсата на достатъчно магнезий води до нервни тикове, болки в корема, липса на апетит, проблеми със съня и притеснителност. Той е много важен елемент и за засилването на имунитета, тъй като участва в синтеза на антителата и естествения интеферон. Липсата на достатъчно магнезий може да доведе до повишаване на хистамина, предизвикващ алергични реакции.

Желязото и децата

Желязото поддържа активността на редица ензими и участва в изграждането на еритроцитите и хемоглобина. Недостигът на желязо може да предизвика желязо-дефицитна анемия. При малък недостиг на желязо липсват ясно изразени симптоми, докато при по-голям недостиг могат да се наблюдават изпотявания, бърза умора и раздразнителност. Понякога силният недостиг на този важен елемент може да доведе дори до сърдечна недостатъчност.

Фосфорът и децата

Фосфорът е един от основните елементи отговарящи за развитието на меките тъкани и костите. Съхранява се в костите и оказва голямо влияние върху структурата на ДНК и производството на енергия. Недостига на фосфор може да предизвика нарушения в белите кръвни клетки, забавен растеж и костни увреждания.

Витамин D и децата

Витамин D е отговорен за това да доставя фосфор и калций до местата където са най-необходими, а именно костите. Това става на няколко етапа. Първо увеличава абсорбирането на минералите от червата, след това спомага за достигането на калция от костите в кръвта и накрая помага на бъбреците да реабсорбират двата минерала. Препоръчителната консумация на витамин D при деца е 5 μг. на ден.

Приложение:

  • При бъбречна недостатъчност, профилактика на рахит, укрепване на костите и зъбите, болки в ставите, укрепване на имунитета, хроничен нефрит и алергии.
  • При депресия, емоционални избухвания и безпричинен плач.
  • Може да се прилага винаги, когато има нужда от по-голям прием на макро и микроелементите кобалт, калций, селен, магнезий, мед, фосфор, цинк, сяра, йод, желязо, йод, калий, бор, манган и др.
  • Щади паренхима на бъбреците, стомашната лигавица и не предизвиква констипация

Съдържание в едно саше: Калций (Ca++) - 300 mg, Селен (Se) – 7,40 μg, Витамин D3 – 5 μg, Мед (Cu) – 2,18 μg, Магнезий (Mg) – 30 mg, Бор (B) – 31,2 μg, Сяра (S) - 3,9 mg, Манган (Mn) – 69,6 μg, Калий (K) – 2,38 mg, Желязо (Fe) – 324 μg, Натрий (Na) – 4,68 mg, Фосфор (P) - 640 μg, Йод (I) – 28 μg, Цинк (Zn) – 14,60 μg, Кобалт (Co) – <0,10 μg и др.

Помощни вещества: фруктоза

Начин на приложение: По едно саше на ден, след хранене. По лекарско предписание могат да се вземат и по 2 сашета на ден. Сашето може да се разтвори в 100-200 мл. от любимата напитка на детето.

Съхранение: На сухо, прохладно и недостъпно за деца място.

Внимание: Хранителната добавка не е лекарствен продукт. Не е заместител на разнообразното хранене. Не превишавайте дневната доза.

Опаковка: 20 сашета

Коментари

Свързани продукти

КОКСАМИН КИД - осигурява необходимите количества калций и магнезий на децата - сашета х 20, HERBA MEDICA КОКСАМИН КИД - осигурява необходимите количества калций и магнезий на децата - сашета х 20, HERBA MEDICA
19.89 лв