Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  Swanson  »  КОЕНЗИМ Q10 400 мг. увеличава броя на антиоксидантните ензими в тялото * 30капсули, СУОНСЪН

КОЕНЗИМ Q10 400 мг. увеличава броя на антиоксидантните ензими в тялото * 30капсули, СУОНСЪН

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 51322 Добави в любими
52.41 лв 55.17 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

СУОНСЪН КОЕНЗИМ Q10 капсули 400 мг. * 30

Коензим Q10 (CoQ10) представлява изключително важна молекула за синтеза на енергия в клетките. Тя помага на митохондриите да вършат по-ефикасно своята работа, което влияе благоприятно върху клетъчното здраве. Коензимът се нарича още "псевдо-витамин". Той не е нужно да се приема под формата на хранителна добавка, защото човешкият организъм може сам да го произвежда, но е толкова важен за здравето, колкото и витамините. Коензимът ще помогне за по-добро справяне и контрол на много и различни заболявания и медицински състояния. Приемът му, също така, би подобрил енергийния статут на клетките и на здравите хора. Ето защо той се препоръчва като основна хранителна добавка, която повечето хора следва да използват.
CoQ10 се нарича още Убиквинон и Убиквинол. Това са 2 различни форми, под които молекулата на коензима съществува в човешкото тяло. Те са взаимозаменяеми и могат да се преобразуват една в друга. И двете форми могат да се суплементират от външни източници. Коензим Q10 се съдържа в различни храни, сред които месо (свинско, пилешко и телешко), млечни продукти, риба, ядки и яйца. В по-малки количества се среща и в растенията. Най-високите концентрации на коензима са в черния дроб и сърдечния мускул, но повечето хора не консумират тези животински органи. За тях приемът на хранителни добавки с CoQ10 е по-удачния вариант. Доказано е, че CoQ10 защитава кръвоносните съдове от вредните свободни радикали, подобрява кръвния поток, понижава нивата на холестерол и натрупването на плака по артериите.

Ниските нива на коензима се свързват с редица заболявания, сред които пост-миокарден инфаркт, фибромиалгия (характеризира се с хронични болки в мускулите, проблеми със съня, умора, болезнени и чувствителни области от тялото), синдром на Прадър-Уили, депресия, болест на Пейрони (вид еректилна дисфункция), мигрена, главоболие, мъжко безплодие и болест на Паркинсон. В телата на страстните пушачи също има по-малки количества от CoQ10. Но за да приемате коензима, не е задължително да страдате от конкретна болест. Здравите хора също могат да се възползват от множеството му полезни действия.

Приемът на коензим CoQ10 оказва следните ползи за здравето:

  • Намалява нивата на оксидативен стрес в организма;
  • Понижава кръвното налягане;
  • Подобрява кръвния поток;
  • Влияе благоприятно за състоянието и функциите на кръвоносната система;
  • Като цяло подобрява качеството на живот на болните.

Коензим CoQ10 е подходящ за спортисти и за хора, които редовно тренират, защото:

  • Намалява умората и оксидативния стрес след тренировка;
  • Помага на хората, прекарали миокарден инфаркт, да подобрят тренировъчния си капацитет;
  • Редуцира мускулните щети след спорт;
  • Намалява усещането за натоварване по време на тренировка, вследствие на което се подобряват спортните постижения.

За увеличаване нивата на Убиквинон в тъканите и кръвта трябва да се приемат дози от порядъка на 30 мг до 400 - 500 мг. Най-често препоръчваното количество е 90 - 120 мг CoQ10 дневно. За оптимални резултати коензимът е добре да се взема по време на хранене, което съдържа мазнини, тъй като е мастноразтворим нутриент. Относно безопасността, доказано е, че коензимът няма негативни странични ефекти при дози от 900 мг и дългосрочна употреба. Приемът на препоръчителния брой таблетки и/или капсули не трябва да притеснява потребителите по никакъв начин.

Състав на 1 капсула:

  • Коензим Q-10 - 400 mg.

Други съставки: Органично соево масло, желатин, глицерин, пречистена вода, пчелен восък, масло от анато (концентрат).

Начин на употреба:
Приемайте 1 (една) капсула 1 - 2 пъти дневно с храна и вода.

Опаковка: 30 капсули.

Производител: Swanson Health Products, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

КОЕНЗИМ Q10 400 мг. увеличава броя на антиоксидантните ензими в тялото * 30капсули, СУОНСЪН КОЕНЗИМ Q10 400 мг. увеличава броя на антиоксидантните ензими в тялото * 30капсули, СУОНСЪН
52.41 лв 55.17 лв