Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  CALIVITA INTERNATIONAL  »  КОЕНЗИМ Q10 СУПЕР ПЛЮС * 120 капсули

КОЕНЗИМ Q10 СУПЕР ПЛЮС * 120 капсули

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 109189 Добави в любими
106.30 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

КАЛИВИТА КОЕНЗИМ Q10 СУПЕР ПЛЮС капсули * 120

Свободните радикали възникват в организма като странични продукти на клетъчния метаболизъм. Те увреждат клетъчните мембрани, молекулите на ДНК и са основната причина за физиологичното стареене. Свободните радикали са главните причинители за възникване на рак, белодробни и сърдечно-съдови заболявания.
Антиоксидантите са вещества, които оказват благотворно действие, тъй като неутрализират свободните радикали. Организмът на по-възрастните и по-слабите хора и на тези, които се хранят с непълноценна храна, произвежда по-малко антиоксиданти и дава възможност на свободните радикали да му причинят увреждания. Вземането на антиоксиданти може да бъде от полза за по-възрастните хора, за хората, живеещи в градовете, заради масовото замърсяване на околната среда, както и при спортистите. Най-важните антиоксиданти са витамин С, витамин Е, бета каротен и селен.
Антиоксидантите подобряват общото състояние на организма когато се вземат поотделно, но благоприятното им действие се увеличава, когато се употребяват заедно.
Ubiqinon (СоQ10) е субстанция, подобна на витамините, много прилича на витамин Е, но има значително по-силни антиоксидантни свойства. Действа като катализатор, който ускорява и насочва биохимичните и регулира енергетичните процеси на клетките и организма като цяло. Той задвижва и управлява митохондриите – малките „енергетични станции” на нашите клетки, където АТФ (аденозин трифосфат) горивото на тялото и се произвежда от храната. СоQ10 е познат и под името убихинон. Всички наши клетки съдържат Со Q10 (ubiqinon) и липсата му води до нарушение на енергетичния баланс и различни функционални отклонения. Това настъпва, когато нивата на Q10 се намалят с 25%. Ако в тялото нямаме достатъчно количество СоQ10, това може да доведе до недостатъчност на сърдечно-съдовата функция, хипертония и много други заболявания. До 30–годишна възраст организмът произвежда достатъчни количества СоQ10, които намаляват пропорционално с напредването на възрастта и СоQ10 трябва да бъде допълнително набавян посредством прием на хранителни добавки.
Съществуват 10 вида коензим СоQ, но само СоQ10 се намира в човешкото тяло. В случаите на различни заболявания на сърдечния мускул пациентите имат много малък шанс за живот повече от 5-години, освен ако не им се направи сърдечна трансплантация.  
Много изследвания доказват, че сърдечната недостатъчност, предразположението към инфаркт и други сърдечно-съдови заболявания, може би се дължат не само на хипертонията или исхемичните промени, но и на хроничния недостиг на коензим Q10.

Установени са значителен брой положителни ефекти от прилагането на коензим Q10:

 • Има положителен ефект при алергии, астма и заболявания на дихателната система.
 • За профилактика и като съпътстващ терапията на сърдечни заболявания и хипертония средство. Коензим Q10 защитава лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника и може да ускори зарастването на язви.
 • Забавя процесите на стареене.
 • Прилага се при профилактика и терапия на шизофрения и болестта на Алцхаймер.
 • При научен експеримент с животни, заразени с рак и левкемия, коензим Q10 е спомогнал за намаляване тяхната смъртност, а клиничните тестове показали снижаване на честотата и тежестта на нежеланите странични ефекти на химиотерапията.
 • Прилага се при затлъстяване, кандидози, множествена склероза, болести на венците (пародонтоза, атрофия) и диабет.
 • Изследванията върху коензим Q10 могат да дадат значителен тласък в лечението на СПИН, тъй като укрепва имунната система. Според канадски учени, процесът на програмираната клетъчна смърт (апоптоза), свързан с дегенеративните заболявания и СПИН, може да се потисне с приемането на коензим Q10.

Хранителната добаква стимулира производството на необходимия коензим Q10 в нашето тяло, предпазва го от появата на различни функционални отклонения и е незаменим в поддържане на доброто психо-физическо състояние на организма. Гарантира повишаване на енергията, намалява умората и е необходим за поддържане на младостта. Спомага за запазване на клетките от вредното въздействие на свободните радикали.

Активни съставки в 1 капсула:

 • Коензим Q10 - 20 mg;
 • Бета каротен - 1000 I.U.;
 • Витамин Е - 10 I.U.;
 • Селен - 10 mсg.

Начин на приложение: Приемайте от 1 до 3 капсули на ден или по лекарско предписание.

Важно!
•    Качеството на коензим Q10 намалява при температура над 35° С. Препоръчва се опаковката да е добре затворена и да се съхранява на сухо, тъмно и хладно място!
•    Положителните ефекти от продукта настъпват бавно и могат да се почувстват няколко седмици след неговата употреба. Тези, които се почувстват много по-добре само няколко дни след началото на приема, значи са имали много голям дефицит на коензим Q10.
•    Приемане на поддържаща доза от 10–30 mg дневно се препоръчва за дълъг период от време, защото отново може да се появи дефицит на Q10.
•    Бременните и кърмачките трябва да се консултират с лекар преди употреба на продукта.

Противопоказания!
Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.

Опаковка: 120 капсули.

Производител: CALIVITA INTERNATIONAL, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

КОЕНЗИМ Q10 СУПЕР ПЛЮС * 120 капсули КОЕНЗИМ Q10 СУПЕР ПЛЮС * 120 капсули
106.30 лв