Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  Издателски консорциум "КОТА"  »  КЛЮЧЪТ НА МРАКА - КОНСТАНТИН ВАМПИЛА, КОТА

КЛЮЧЪТ НА МРАКА - КОНСТАНТИН ВАМПИЛА, КОТА

Назад към Художествена литература
Арт.№: 841 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Автор: Константин Вампила
Заглавие: Ключъг на мрака
Издател: ИК Кота
Година на издаване: 2014
Брой на страниците: 360
Корици: меки
Език: български
Размери: 16x24
ISBN: 9789543053650
Баркод: 9789543053650

Книгата "Ключът на мрака" е продължение на "Курт" или част втора на трилогията "Трилогия на мрака".

"Ключът на мрака" е книга от онзи рядък, най-застрашен вид, за който каквото и да се каже, никога няма да е достатъчно и винаги ще е някъде близо около фактологията: една истински Нова Ренесансова Епопея, в чиито опоетизирани до симфоничност жалони Ирационалността сякаш най-после открива своята отдавна бленувана корона. Странно романтично-релативистко пътешествие от Сърцето на Венеция - Дворецът на дожите - до най-потайните кътчета на "Специалната теория на относителността". Самият неин създател Алберт Айнщайн, както и още шестима не по-малко значими за човечеството гения, завръщащи се от Небитието в най-неочакваните физични форми, превръщат фантастичната фабула на романа в ослепителен калейдоскопен трактат: най-новото и най-странното тълкуваниена "Седемте Ангела на Апокалипсиса".("Откровение" на Св. Йоан)

Ако в първата книга от "Трилогия на Мрака" авторът гради хармонията на тезите въз основа на безкрайните множества от езотерични и окултни символи, то втората е Храм на Релативната физика. Главният герой Курт, появяващ се съвсем за кратко в самия край на повествованието - постоянен стожер или окрилител на всички останали персонажи - извършва единствения категоричен ход сред Хаоса от теософски протуберанси, с което сякаш оповестява безспорното си повторно раждане като контрапаралел на същинския главен герой на романа - Ливио, носещ в себе си всички неоспорими белези на Високото Възраждане.

Възможно ли е Мракът, като фикция от подобно естество, на каквато се натъкваме в космогонията на Вампила, да бъде ключ към древните и новите пророчества? Тук думите - като съвкупност от знаци - са безсилни. Единствено тяхната бурна трансформация, на каквато ставаме свидетели в настоящия текст, може да легитимира Реалността пред подсъзнателното Дълбоко просветление.
Енигматичен, херметичен, зловещо-красив по релативистки, този роман за ценители на естетиката и мистицизма със своята непреодолима Луминесцентност може да бъде отъждествен единствено с гримоар, достоен за Новото Хилядолетие
Габриел Абсенти.

Коментари

Свързани продукти

КЛЮЧЪТ НА МРАКА - КОНСТАНТИН ВАМПИЛА, КОТА КЛЮЧЪТ НА МРАКА - КОНСТАНТИН ВАМПИЛА, КОТА