Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за самопомощ и мотивация  »  ИЗДАТЕЛСТВО АРАТРОН  »  КЛАСИЧЕСКИ ТЕКСТОВЕ НА СИН-И-ЦЮАН, д-р Дориян В. Александров

КЛАСИЧЕСКИ ТЕКСТОВЕ НА СИН-И-ЦЮАН, д-р Дориян В. Александров

Назад към Книги за самопомощ и мотивация
Арт.№: 129828 Добави в любими
16.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ISBN: 978-954-626-502-9
Година на издаване: 2020
Език: български
Корици: меки
Страници: 215

Син-И-Цюан е един от най-старите вътрешни стилове на китайските бойни изкуства, известни като Кунг-Фу или У-Шу. Той има над 800 годишна традиция и натрупан огромен практически опит в школите (методика, бойни умения, комплексна подготовка, енергетика, работа с традиционни оръжия), както и необикновена философска дълбочина. Класическите текстове на стила идват от дълбока древност и заедно с техниката са дело на много поколения майстори, които са обобщили своя богат опит в бойните изкуства. Много от тези текстове и правила идват от устната традиция („от уста на ухо“ и от учител на ученик) и са записвани в един по-късен период, което ги прави особено ценни за трениращите и адептите, поради това, че са съхранени и не са изгубено знание.

Класическите текстове представят универсални принципи, които са валидни не само за традиционните стилове на Кунг-Фу, но и за редица други бойни изкуства, практикувани в Азия и по света и имащи милиони почитатели. В тях са тясно вплетени и връзките между бойните изкуства, традиционната китайска медицина, енергетика (Ци-Гун/Ней-Гун), медитацията, „И Дзин“, философия, даоистките езотерични практики и „вътрешната алхимия“, които почиват на същите принципи. Текстовете са преди всичко за онези практикуващи, които ценят бойните изкуства не само като ефективна бойна техника, но виждат в тях и средство за духовно развитие и специфична психо-физическа култура, която отива далеч отвъд техниката и в съвсем други нива на развитие на духа и висше майсторство. Това не са само красиви теории, но неща, свързани директно с практиката, които могат да отворят пред вас много заключени врати.

Д-р Дориян В. Александров е един от пионерите на бойните изкуства в България. През годините е практикувал различни стилове и направления. Той е старши инструктор (7-ми дуан Кунг-Фу), инструктор по Хун-Гар Кунг-Фу и Тай-Дзи-Цюан и ескперт в Син-И-Цюан и Ба-Гуа-Джан. Автор на 11 книги и сборници за бойните изкуства и множество статии и студии. Д-р Александров продължава да преподава Кунг-Фу и Кали/Ескрима на тесен кръг напреднали ученици и инструктори.

Коментари

Свързани продукти

КЛАСИЧЕСКИ ТЕКСТОВЕ НА СИН-И-ЦЮАН,  д-р Дориян В. Александров КЛАСИЧЕСКИ ТЕКСТОВЕ НА СИН-И-ЦЮАН, д-р Дориян В. Александров
16.00 лв