Назад  |   Начало  »  Книги  »  Други книги  »  СИЕЛА  »  КАК ВИЖДАМ СВЕТА - АЛБЕРТ АЙНЩАЙН - СИЕЛА

КАК ВИЖДАМ СВЕТА - АЛБЕРТ АЙНЩАЙН - СИЕЛА

Назад към Други книги
Арт.№: 86860 Добави в любими
15.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност! Бърза доставка! За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

КАК ВИЖДАМ СВЕТА - АЛБЕРТ АЙНЩАЙН - СИЕЛА 

Първото издание на книгата „Как виждам света” излиза само година, след като великият учен е напуснал своята родина, опитвайки се да спаси живота си от Хитлеровия режим. Въпреки че Айнщайн е потресен от жестокостта на нацистите, те не успяват да унищожат огромната му вяра в човешкия род и да прекършат убеждението му, че рано или късно хората ще открият начин да живеят в мир.

Именно добротата на човечеството поставя в своята ценностна система на първо място големият хуманист и физик – дори над собствените си научни търсения. Според него смисълът на живота е в това да правиш живота на другите по-добър. Това негово убеждение е и причината да пише своите есета.

В този сборник, Айнщайн събира текстове, отразяващи личната му философия за боговете и хората, съдбата, науката и религията, войната и мира, международната политика, икономиката, тиранията, демокрацията, хуманизма и национализма.

Всъщност книгата е много ценен исторически документ за периода, когато тирани и популисти идват на власт, пропагандата скрива истината, започват да се трупат оръжия и да се градят стени, а крехките основи на мира и демокрацията са застрашени от силите на омразата, страха и алчността.

Издателство: Сиела.
Страници: 192.
Преводач: Димитър Николов.
Година на издаване: 2018.
Език: български.
Корица: твърда.
Размери: 12 / 19 см.
ISBN: 9789542827641.

Коментари

Свързани продукти

КАК ВИЖДАМ СВЕТА - АЛБЕРТ АЙНЩАЙН - СИЕЛА КАК ВИЖДАМ СВЕТА - АЛБЕРТ АЙНЩАЙН - СИЕЛА
15.00 лв