Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  Biofarm  »  КАВИТ ДЖУНИЪР ПРЕБИОТИК - дъвчащи - 20табл., Biofarm

КАВИТ ДЖУНИЪР ПРЕБИОТИК - дъвчащи - 20табл., Biofarm

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 57855 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

КАВИТ ДЖУНИЪР ПРЕБИОТИК дъвчащи таблетки * 20

Биофарм е сред първите румънски производители на лекарства и хранителни добавки. Компанията е с над 95 годишни традиции и утвърдени във времето стандарти за добри производствени практики на европейско ниво. Още от 1964 г. Кавит се грижи за здравето на децата и възрастните и им осигурява необходимото дневно количество витамини. През годините дъвчащите таблетки запазват и традиционния си състав, и прекрасния си вкус.

Имунната система е щит на организма срещу вируси и бактерии. Тя е най-слаба при децата, защото все още се развива. И тъй като те прекарват дълго време заедно, ако едно дете се разболее, то много често заразява и останалите. В тези условия, основният съюзник против неприятелите - различните вируси и бактерии - е здравата имунна система.

Пребиотиците са категория вещества, които влияят положително върху организма. Те избирателно стимулират дейността и растежа на специфичен вид чревни организми (бактерии, които се намират естествено в храносмилателния тракт и оказват въздействие върху равновесието и физиологичните функции на червата). Пребиотиците представляват важни съюзници за подкрепа на имунитета, храносмилането и стомашно-чревния тракт. С други думи, те са храната на пробиотичните бактерии, които подпомагат значително храносмилателния процес и поддържат здравето на храносмилателната система.

Пребиотикът Кавит джуниър е източник на основни витамини за децата. Той помага за хармонично и нормално развитие на целия организъм. Стимулира апетита и поддържа общото благосъстояние. Съдържа пребиотици и витамини в идеална формула, за да засили детската имунна система. Употребата му е препоръчителна, когато детският организъм се нуждае от допълнителен прием на витамини, особено тези от група В (В2, ВЗ, В5, В6, В9, В12), както и витамин С.

Освен като източник на пребиотици, Кавит съдържа и важни за детското развитие витамини:

Витамин А - поддържа доброто зрение. Участва в строежа на клетъчните мембрани и кожата. Подпомага оптималното функциониране на имунната система и усвояването на желязо от организма. Взема участие в процесите на клетъчна специализация.
Витамин В1 (наричан още тиамин) - засилва метаболизма. Допринася за енергийната продуктивност и правилното функциониране на нервната система и сърцето.
Витамин В2 (рибофлавин) - редуцира натрупаните умора и изтощение. Участва в изграждането на еритроцитите.
Витамин ВЗ (известен още като ниацин) - отговорен за нормалните функции на нервната система и поддръжката на психичното здраве.
Витамин В5 (пантотенова киселина) - съдейства на оптималната менталната дейност и метаболизъм. Допринася за синтеза на стероидни хормони, витамин D, както и някои невротрансмитери.
Витамин В6 (пиридоксин) - участва в синтеза на веществото цистеин. Регулира активността на някои хормони. Взема участие в метаболизма на хомоцистеина, белтъците и гликогена.
Витамин В7 - подпомага метаболизма и функциите на лигавиците. Грижи се за здравето на косата и кожата.
Витамин В9 (фолиева киселина) - участва в синтеза на аминокиселините и образуването на кръвни клетки.
Витамин В12 (цианокобаламин) - редуцира умората и се грижи за функциите на детската имунна система.
Витамин С - подпомага дейността на имунната система в периодите на физически усилия; участва в изграждането на кръвоносните съдове, скелетната система, белтъка колаген, кожата, сухожилията, венците и зъбите. Съдейства на метаболизма на желязото.
Витамин D3 - помага за усвояване на калция и фосфора. Регулира съдържанието на калций в кръвта. Влияе благоприятно върху функциите на мускулите, скелетната система и зъбите.
Витамин Е - защитава клетките от окислителните процеси.
Една таблетка съдържа:

Състав  за 1 таблетка
калциев глюконат  181.9 mg
витамин С 50 mg
витамин Е  4,55 mg 
витамин А  0,6 mg
витамин В1   0,52 mg 
витамин В2 0,8 mg
витамин В3  5 mg
витамин В5  5 mg
витамин В6  0.8 mg
витамин В7  0,01 mg
витамин В9 0,1 mg
витамин В12 0,001 mg
бета-каротен 0,4 mg
витамин D3 0,008 mg
Помощни вещества: Напълно хидрогенирана растителна мазнина (палмова), пребиотици: инулин и плодови олигозахариди, (пудра захар), мляко на прах (хранителен алерген, включва лактоза), аромати, (ванилия, кайсия).

Указания за употреба:

Деца на възраст между 1 и 14 години – по 1 (една) таблетка дневно.
Противопоказания и предпазни мерки при употреба:

Да не се приема от хора, страдащи от болестта на Паркинсон или диабет, които вземат лекарства, съдържащи леводопа, защото витамин В6 в добавката блокира действието му.

Кавит е продукт без консерванти. Добре е да се има предвид, че хранителните добавки не заместват добрата, разнообразна диета и здравословния начин на живот. Не бива да превишавате препоръчителната дневна доза.

Съхранявайте на място, без достъп на деца, в оригиналната опаковка, при температура под 25 градуса.

Данни за опаковката: Кутията съдържа 4 блистера с 5 дъвчащи таблетки - общо 20 дъвчащи таблетки.

Производител: SC BIOFARM SA, Румъния.

 

Коментари

Свързани продукти

КАВИТ ДЖУНИЪР ПРЕБИОТИК - дъвчащи - 20табл., Biofarm КАВИТ ДЖУНИЪР ПРЕБИОТИК - дъвчащи - 20табл., Biofarm