Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  СИЕЛА  »  ИСТОРИКЪТ - ЕЛИЗАБЕТ КОСТОВА - СИЕЛА

ИСТОРИКЪТ - ЕЛИЗАБЕТ КОСТОВА - СИЕЛА

Назад към Художествена литература
Арт.№: 44475 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ИСТОРИКЪТ - ЕЛИЗАБЕТ КОСТОВА - СИЕЛА

Елизабет Костова е родена в Ню Лъндън, САЩ. Учи британска култура в университета "Йейл". За пръв път пристига в България през 1989 година, за да събира народни песни. Омъжва се за българин и става известна с дебютния си роман "Историкът". Променя фамилията си в съответствие с българските традиции.

"Историкът" се приема от читателя като литературно явления и като сръчно написан бестселър. И тук проличава как американците обичат да интерпретират ексцентрично европейската история. Написан е след незабравимо пътуване до България, когато авторката е пленена от красотите на нашата страна и се влюбва в нея.

В романа се представя накратко интригата, в която се сблъскваме с поредния култорологичен постмодерен екшън-трилър, предназначен за масово развлечение. Основната задача е да запознае необразования читател с кървавите ритуали на средновековния Югоизток. Произведението има напрегнат сюжет и неизбежен край - Хелън застрелва със сребърен куршум Дракула, за да ни накара да изживеем приятни емоции в дните, когато без да усетим на един дъх прочитаме 726 страници, преведени с ентусиазъм от Невяна Хаджийска.

Интересно е, че българското се появява в романа. Действието в третата част се развива в София, Рилския манастир, Бачковския манастир и в обителта "Свети Петко". Тя се оказва изградена върху руините на манастир "Свети Георги", където Пол и Хелън откриват вампирясалия професор Роси, но изтърват Набучвача.

Автор: Елизабет Костова.
Издателство: Сиела.
Година на издаване: 2005.
Корици: меки.
Брой страници: 726.
ISBN: 9546498432.
Размери: 21 х 14 см.
Тегло: 655 грама.

Коментари

Свързани продукти

ИСТОРИКЪТ - ЕЛИЗАБЕТ КОСТОВА - СИЕЛА ИСТОРИКЪТ - ЕЛИЗАБЕТ КОСТОВА - СИЕЛА