Назад  |   Начало  »  Книги  »  Други книги  »  ИК ШАМБАЛА  »  ЖИВОТЪТ НА МИЛАРЕПА - ВЕЛИК ЙОГИН, ОТЧЕЛНИК И ПОЕТ - ШАМБАЛА

ЖИВОТЪТ НА МИЛАРЕПА - ВЕЛИК ЙОГИН, ОТЧЕЛНИК И ПОЕТ - ШАМБАЛА

Назад към Други книги
Арт.№: 174 Добави в любими
16.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Животът на Миларепа - Велик Йогин, Отшелник и Поет

ISBN: 9789548126328
Година на издаване: 2013
Език: български
Корици: меки
Страници: 336

Книгата описва тибетският светец Миларепа, който е наричан Велик - Велик Поет, Велик Йогин и Велик Отшелник.
Неговият живот се състои от две части:

  • Първата чат е "Пътят на мрака", когато като младеж той натрупва много грехове. Впуска се в "черната вяра" (древната тибетска религия Бон) и започва да прави черни магии. Той предизвиква много бедствия за съселяните си, убива много хора и разрушава дома на роднините си. След това напуска родното си село подгонен от яростта на жителите му.
  • Втората част от живота му е в "Пътят на светлината". Миларепа става ученик на Марпа Лодзава и поема по пътя към Нирвана, преминавайки през жестоки изпитания и много пъти е бил на ръба да се откаже от пътя, но накрая се завръща при учителя си, от когото в точния момент получава тантристките посвещения и наставления.
    Усвоил Шестте Йоги на Наропа и езотеричните учения на Марпа, Миларепа достига до един от най-големите успехи в будистката практика - само на един човешки живот той излиза от кръга на преражданията (самсара) и успява да премине в нирвана, постигайки състояние, известно като Просветлението на Буда Ваджрадхара.

Коментари

Свързани продукти

ЖИВОТЪТ НА МИЛАРЕПА - ВЕЛИК ЙОГИН, ОТЧЕЛНИК И ПОЕТ - ШАМБАЛА ЖИВОТЪТ НА МИЛАРЕПА - ВЕЛИК ЙОГИН, ОТЧЕЛНИК И ПОЕТ - ШАМБАЛА
16.00 лв