Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  CALIVITA INTERNATIONAL  »  ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН Ц * 100 таблетки

ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН Ц * 100 таблетки

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 109280 Добави в любими
26.50 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

КАЛИВИТА ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН Ц таблетки * 100

Желязото е жизненоважен минерал, без който човешкия организъм не може, което означава, че трябва ежедневно да се осигурява оптимално количество. То е необходимо за формирането на хемоглобина, миоглобина (червеното оцветяване на мускулите) и функционирането на някои ензими. В нашия организъм могат да се синтезират някои витамини, но не и минерали, включително и желязо. Затова то трябва да се приема с храната. Само 2–10% от приеманото желязо се усвоява и наистина навлиза в циркулацията на кръвта, поради което всички се нуждаем от добавка на желязо.

Днес можем да разберем значимостта на желязото, тъй като количеството кислород, което достига до мозъка, сърцето, черния дроб, мускулите и другите тъкани, зависи индиректно от желязото. То подпомага растежа, повишава устойчивостта срещу заболявания, намалява умората, лекува анемия, дължаща се на неговия дефицит и възвръща естествения цвят на кожата. Жените месечно губят два пъти повече желязо от мъжете. Бременните имат двойно по-големи нужди от желязо. Заедно с калция това са елементи, които най-често не достигат в храненето на жените. Дневните нужди за жени са около 15 mg, докато бременните и кърмачките имат нужда от 50 mg дневно. Доброто, балансирано хранене съдържа само 6 mg желязо в 1000 калории, затова бременните не могат да консумират достатъчно храна, с която да задоволят специфичните си потребности. Между 10 и 50 % от бебетата, децата, тийнейджърите, бременните, възрастните жени и спортистите имат желзен дефицит.

Симптомите му при децата се изразяват в намалена способност за учене, намален капацитет на внимание, концентрация, координация и интелигентност. Дефицитът на желязо може да доведе до чупливост на ноктите и косата, умора и световъртеж. Хората, които консумират много чай и кафе, имат по-големи потребности от желязо. Фосфопротеините от яйцата и фитаните от бялото брашно също намаляват усвояемостта на желязото. Желязото се усвоява най-добре, когато е в хелатна форма. Добавките, които се приемат под формата на аминокиселинни хелати се абсорбират 3–10 пъти по-ефикасно от тези в нехелатен, неорганичен вид. Модерните железни продукти, освен хелатно желязо, съдържат витамин С и флавоноиди, които спомагат абсорбцията на хелатното желязо и засилват неговото действие.

Важно е да се знае, че липсата на необходимото количество желязо в организма влияе отрицателно на развитието на интелектуалните способности на учащите и това увреждане от детската възраст не може да се коригира по-късно, при по-голяма възраст.

Iron Plus е продукт от естествен произход и всяка таблетка от него съдържа, освен 10 mg желязо в добре усвояемата органична (хелатна) форма, витамин С и цитрусови биофлавоноиди, които подпомагат пълното усвояване на желязото в организма.

Състав:
Активни съставки в една таблетка:

 • Желязо (фумарат) - 10 mg;
 • Витамин С - 30 mg;
 • Цитрусов флавоноиден комплекс - 10 mg.

Начин на приложение:
По 1 таблетка на ден или по лекарско предписание.

Внимание!

 • Бременните и кърмачките трябва да се консултират с лекар, преди да започнат приема на добавки с желязо.
 • В случай че вземате мултивитамини, допълнителни количества желязо се препоръчват само при недостиг в организма.
 • Продуктите с органично желязо (хелатни) могат да се вземат заедно с витамин Е, за да не се намали ефектът от неговото действие.
 • Хром е нужен за метаболизма на мазнини, белтъчини и въглехидрати.
 • Абсорбцията на желязо се намалява в присъствието на фосфопротеини, храни богати на влакнини и консумацията на много чай и кафе.
 • Абсорбцията на желязо при здравите хора се контролира от храносмилателните органи. Повишеното съдържание на желязо може да доведе до заболяване (хемохроматоза).

Допълнителна информация!

 • Абсорбцията на желязото е намалена в случаи на ревматични заболявания, гъбични инфекции, хроничен херпес. В тези случаи дневния прием трябва да се увеличи. Според публикацията на „Orthomolecular Medicine” от 1988 година, бактериите също използват желязото за своето развитие. Затова в случаи на инфекции не се препоръчва приемане на желязо. При инфекции организмът натрупва желязо във възпалените огнища, без да го използва. Добавките на желязо могат да се вземат само след като премине инфекцията.
 • Повишеното съдържание на желязо в тъканите и органите увеличава създаването на свободни радикали и затова трябва да се внасят адекватни количества антиоксиданти.

Противопоказания!

Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.

Опаковка: 100 таблетки.

Производител: Calivita International, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН Ц * 100 таблетки ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН Ц * 100 таблетки
26.50 лв