Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  BLACK FLAMINGO  »  ДРЕХАТА ПРАВИ ТРУПА - ХЕРБЕРТ БЕРГЕР, БЛЕК ФЛАМИНГО

ДРЕХАТА ПРАВИ ТРУПА - ХЕРБЕРТ БЕРГЕР, БЛЕК ФЛАМИНГО

Назад към Художествена литература
Арт.№: 43058 Добави в любими
16.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Дрехата прави труда – Херберт Бергер

ISBN: 9789542915041
Година на издаване: 2011
Език: български
Корици: меки
Страници: 247

Херберт Бергер е продължител на старата виенска традиция за създаване на гротескни творби, изпълнени с алегории, черен хумор, мрачни и апокалиптични картини. Обикновено пиесите му са твърде странни и дори зловещи. Основаната тема, която го вълнува са трагичните и загадъчни измерения, нахлуването на нереалното в действителността, което независимо от иронията, придава привидно нормално всекидневие. Героите му са въплъщение на различните слабости на човека, но на пръв поглед са обикновени хора. Това ги прави отмъстителни и жестоки. Понякога в комедиите му жестокостта надделява и тогава лицата на зрителите от усмихнати стават с гримаса.

Херберт Бергер е австрийски драматург роден през 1932 г. и починал през 1999 г. Завършва история на изкуството и театрознание. Отначало работи като журналист на свободна практика, но бързо се ориентира към театъра. Става известен с черният хумор в своите театрални творби. Бил е и драматург в австрийската телевизия.

Коментари

Свързани продукти

ДРЕХАТА ПРАВИ ТРУПА - ХЕРБЕРТ БЕРГЕР, БЛЕК ФЛАМИНГО ДРЕХАТА ПРАВИ ТРУПА - ХЕРБЕРТ БЕРГЕР, БЛЕК ФЛАМИНГО
16.00 лв