Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за окултизъм  »  ИК ШАМБАЛА  »  ДЗЕНСКИ ТРАКТАТИ - САЙЧЬО, КУКАЙ, ДОГЕН - ШАМБАЛА

ДЗЕНСКИ ТРАКТАТИ - САЙЧЬО, КУКАЙ, ДОГЕН - ШАМБАЛА

Назад към Книги за окултизъм
Арт.№: 161 Добави в любими
12.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Дзенски трактати - Сайчьо, Кукай, Доген

Година на издаване: 1997
Език: български
Корици: меки
Страници: 272

В книгата "Дзенски трактати" са включени трактатите на Доген, Кукай и Сайчьо.
Последният основава школата Тандай. Тук ще прочетете за трактата "Гаммон" ("Отправяне на желания към Буда"), който е неговото първо съчинение. Тук Сайчьо набелязва основните принципи, които са доразвити в следващите години като ръководител на Тендайшю и идеолог на неговия хейански будизъм, тясно свързан с императорския двор в Хейан.
Родоначалникът на школата Шингон, Кукай е представен с трактатите:
"Сокувни дзебуцуги" ("Значение на постигането на Буда в истинско тяло") - това е основният трактат на Кукай. Названието на трактата определя и основната мисъл в него. В книгата са представени и основните компоненти за достигането на Буда в истинско тяло - това са трите тайнства, четерите мандали и шестте велики елемента.
"Шьоджи джиссоги" ("Значение на Звука, Знака, Истинно съществуващото") - това наименование идва от втория раздел на Махавайрочанасутра ("...Звук, Знак, Истинно съществуващото в Татхагата - това е както отсъствие на Буда, така и присъствие на Буда...") Тук се застъпва идеята, че Знакът и Звукът са съществуващи от само себе си и се излагат чрез учението Дхармакая.
"Унджики" ("Значение на думата Хум") - това название идва от седми раздел на Махавайрочанасутра ("... думата Хум и Истинно съществуващото в Татхагата са катото отсъствие на Буда, така и присъствие на Буда..."). Разглежда се думата Хум и представлява кратка мантра, която включва всичко истинно съществуващо.
Доген (1200 - 1253) е основателят на Дзен - школата "Сото" и е представен в книгата с трактата "Бендова" ("Разсъждения за различаването на Пътя"). Трактатът е написан през 1231 г., след като Доген се завръща от Китай в Япония. Той е един от най-оригиналните японски мислители. Различава се от повечето будистки деятели заради факта, че изказва идеите си главно на японски език.

Коментари

Свързани продукти

ДЗЕНСКИ ТРАКТАТИ - САЙЧЬО, КУКАЙ, ДОГЕН - ШАМБАЛА ДЗЕНСКИ ТРАКТАТИ - САЙЧЬО, КУКАЙ, ДОГЕН - ШАМБАЛА
12.00 лв