Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Етерични масла  »  Dara  »  ДАРА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛЮТИВА МЕНТА 5 мл

ДАРА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛЮТИВА МЕНТА 5 мл

Назад към Етерични масла
Арт.№: 101603 Добави в любими
13.82 лв
бр. Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ДАРА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛЮТИВА МЕНТА 5 мл

Ароматерапията е сред най-ефективните природосъобразни методи за подобряване здравето на хората. Позитивното действие на маслата се дължи на бързото им усвояване от тялото и на прякото влияние на уханията върху мозъка посредством обонятелните нервни рецептори.  

Продуктите, част от серията "DaRa Aroma Academy", се добиват единствено от натурални растителни съставки, които са обект на биосертифициране. В тях не се добавят изкуствени компоненти. Същото важи и за опаковката, която е в постоянен досег с ароматните масла (по тази причина тя винаги се произвежда от стъкло).

За създаване на продуктите си за ароматерапия компанията - производител внимателно подбира и анализира влаганите съставки. Производственият технологичен процес на етеричните масла е близък до традиционния. Не се ползват нито химични агенти, нито утвърдените, но агресивни физични процеси, тъй като ценните активни компоненти в растенията се компрометират и увреждат. При създаване на маслата не се допуска контакт с машинни части или съдове от метал, изменящи тяхната биоактивност.

Продуктовата серия "Дара Арома Академи" притежава сертификат от Агенцията за Бизнес Стандарти, утвърдила ги като "Pharmaceutically approved". Това доказва по неоспорим начин тяхната ефективност в над 85% от случаите на контролирано приложение. 

Етеричното масло от лютива мента (с ботаническо /латинско/ наименование Mentha piperita L.) изобилства в листата, цветчетата и стъблата на растението. Ароматната билка се развива отлично в почвите на Русия, Молдова, Украйна, България, Англия, Индия, Франция, Полша, Италия и САЩ. Маслото има антимикробно и противогъбично действие.

Хемотипът на етеричното масло е различен. Отделните разновидности от продукта може да съдържат ментол, ментон, ментилацетат и ментофуран. Златистата ароматна течност се извлича от цъфтящите надземни части, листата и стъблата. За целта те се подлагат на парна дестилация, а полученият продукт е 100 % чист.

Съдържание:

Състав на етеричното масло Лютива мента:
Нискомолекулни нетерпени (2%): амилови алкохоли, ацеталдехид, изовалерианов алдехид, листен алдехид, етиламилкетон, амилформиат
Терпенови кислородни производни (60 - 90%):  ментол (23-67%), ментон (12-40%), 1,8-цинеол (0,1-8,9%), ментофуран, неоментол, изоментон, пулегон, пиперитон и др.
Терпенови въглеводороди:  алфа и бета-пинен, камфен, лимонен, дипентен, р-цимен, бета-мирцен
Сескитерпени (40%):  бета-кариофилен (0,5-3%), алфа-иланген, алфа-кубебен, кадинени 

Маслото притежава характерния за билката освежаващ и охлаждащ аромат. Вкусът е негорчив. Не съществуват ограничения, поставени от IFRA, касаещи употребата на ментовото масло в козметичната и парфюмерийната индустрия.

Начин на приложение на маслото:

Като средство за ароматерапия може да се прилага за инхалации, масаж, компреси, вани, гаргара или вътрешно. Маслото успокоява болката, дезинфекцира, облекчава възпаленията, успокоява, премахва газовете и има свойствата на спазмолитик. Симулира секрецията на жлъчка и стомашно-чревен сок. Отразява се отлично на работата на сърцето. Може да се приложи при третиране на възпалителни състояния на дихателната система (простудни заболявания и бронхит). Облекчава главоболието. Помага при възпаление на синусите, умствено изтощение, нервно напрежение, мигрена, менструални болки, нередовен месечен цикъл, газове, кожни проблеми (раздразнения, слънчеви изгаряния, ужилвания от насекоми).

Като средство за фитотерапия билката може да се използва свежа или изсушена във вид на запарка, тинктури, лапи и компреси. Използва се като болкоуспокояващо и газогонно средство. Подобрява функциите на храносмилателната и сърдечносъдовата система. Притежава спазмолитично и анестетично действие.

В кулинарията пресните ментови листенца се използват като добавка към плодови коктейли, сокове, салати и чай.

Внимание: Маслото е със силен аромат и вкус. С него не бива да се прекалява. При перорален прием е добре да се направи консултация с ароматерапевт. Не бива да се ползва за третиране на сенна хрема; от бременни и кърмещи жени; от хора, страдащи от епилепсия и деца до 6 години. Продуктът е противопоказен при хомеопатична терапия.

Опаковка: 5 мл.

Производител: ДАРА 1 ЕООД, България.

Коментари

Свързани продукти

ДАРА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛЮТИВА МЕНТА 5 мл ДАРА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛЮТИВА МЕНТА 5 мл
13.82 лв