Назад  |   Начало  »  Книги  »  Други книги  »  ИЗДАТЕЛСТВО АРАТРОН  »  Дао на И Дзин. Пътят на предсказването - Джоу Тсун Хуа

Дао на И Дзин. Пътят на предсказването - Джоу Тсун Хуа

Назад към Други книги
Арт.№: 53841 Добави в любими
23.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
В наличност! Бърза доставка! За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ІЅВN: 9789546260802
Гoдинa нa издaвaнe: 2018
Eзиĸ: бългapcĸи
Kopици: мeĸи
Cтpaници: 461

И Дзин или „Книгата на промените“ разкрива голямата мъдрост на древните китайски философи. Тя разглежда света около нас и се стреми да обясни защо и как се случват промените.
В книгата „Дао на И Дзин“ са разгледани:
Как Ин и Ян се образуват от Тай Дзи. Основните принципи на структурата на И Дзин са обяснени така, че ученикът да може да изведе значенията на триграмите директно от централната концепция за Ин и Ян.
Методите за предсказване включват стъбла от бял равнец или монети, но по-важна е директната интерпретация на времевите и личните събития. Може да използвате И Дзин, за да предсказвате идващите събития и да настроите вашето поведение за постигане на хармония във всекидневния ви живот.
За интерпретация на хексаграмите се използват принципите на Петте елемента. Включени са специфични примери и упражнения за илюстриране на всеки предсказателен метод.
Илюстрациите са базирани на традиционни китайски рисунки, които обобщават визуално качествата на всяка хексаграма. По този начин се улеснява изучаването на творческите невербални концепции и разбирането на И Дзин.
Как традиционните значения на хексаграмите могат да бъдат съотнесени към всеки човек. Включени са също така и много детайли върху познанието за предсказването, така както се прилага към отделните хексаграми.

Като цяло тази книга води читателя далеч от възприемането на И Дзин само като серия от напътствия на мъдреци, получени по мистериозен начин, към неговите корени като безкраен метод за развиване на самоосъзнаването и подобряване на качеството на живота.

Коментари

Свързани продукти

Дао на И Дзин. Пътят на предсказването - Джоу Тсун Хуа Дао на И Дзин. Пътят на предсказването - Джоу Тсун Хуа
23.00 лв