Назад  |   Начало  »  Книги  »  Художествена литература  »  СИЕЛА  »  ВИХРУШКА - ТОМ 1 И ТОМ 2 - ДЖЕЙМС КЛАВЕЛ - СИЕЛА

ВИХРУШКА - ТОМ 1 И ТОМ 2 - ДЖЕЙМС КЛАВЕЛ - СИЕЛА

Назад към Художествена литература
Арт.№: 86870 Добави в любими
49.90 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ВИХРУШКА - ТОМ 1 И ТОМ 2 - ДЖЕЙМС КЛАВЕЛ - СИЕЛА

Най-новото издание на "Вихрушка" от Джеймс Клавел е шестата част от азиатската сага, включваща още "Шогун", "Цар Плъх", "Гай Джин", "Търговска къща" и "Тай-Пан".

Книгата се продава 2 два тома заедно.

Мащабните два тома на този исторически епос описват събитията в Техеран през революционния февруари на 1979 г. Властта е оспорвана от различни формации, които до една са радикални ислямисти. Шахът е свален, а аятолях Хомейни е готов триумфално да се върне в родината си и да я промени радикално.
Американските тайни служби се противопоставят на Съветския съюз, който прокарва интересите си. Армията се разпада, племенните вождове се борят за запазване на привилегиите си, а фанатизирани млади хора са готови да направят всичко, което им кажат, защото им е обещан вечен живот в рая. В такива времена на разруха и ново съграждане, животът на всеки един е несигурен. Това са дни на фанатизъм, борба за оцеляване не само на телата, а и на душите, на саможертви, страст, религиозни и политически крайности.
В безизходна ситуация се оказва приклещен екип пилоти на хеликоптери от различни националности. Те са притиснати от борещите се за власт фракции в Иран и са използвани за лични цели. Държавата им е станала като втора родина и самите пилоти има за какво да се борят.
Бягството е единственото им спасение. Операция "Вихрушка" има за цел да спаси хората и машините от пламъците на революцията. Но този безразсъден план няма как да мине без жертви.

Издателство: Сиела.
Страници: 776 + 656.
Превод: Галина Димитрова, Георги Стойчев,
Иван Туртуриков, Йосиф Леви.
Година на издаване: 2019.
Език: български.
Корица: твърда.
Размери: 15,0 / 21,8 см.
ISBN: 1010000000107.

Коментари

Свързани продукти

ВИХРУШКА - ТОМ 1 И ТОМ 2 - ДЖЕЙМС КЛАВЕЛ - СИЕЛА ВИХРУШКА - ТОМ 1 И ТОМ 2 - ДЖЕЙМС КЛАВЕЛ - СИЕЛА
49.90 лв