Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Витамини и Добавки за деца  »  CALIVITA INTERNATIONAL  »  ВИТАМИН Ц КИДС * 90 дъвчащи таблетки

ВИТАМИН Ц КИДС * 90 дъвчащи таблетки

Назад към Витамини и Добавки за деца
Арт.№: 109284 Добави в любими
21.90 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

КАЛИВИТА ВИТАМИН Ц КИДС дъвчащи таблетки * 90

Децата се нуждаят от повече витамини в сравнение с възрастните. Правилното хранене, отговарящо на всички изисквания, играе решаваща роля в живота на децата, точно в тези периоди от живота им. Храненето на децата от детските градини и училищата съвсем не е оптимално. Непълноценното хранене може да доведе до сериозни проблеми за здравето и ежедневните дейности, а също така и за бъдещия живот. Първостепенната задача на храненето не е да "напълни" стомаха, а да осигури приема на необходимото количество хранителни вещества, витамини и минерални соли, съществени за оптималното функциониране на нашия организъм. Ако децата консумират храна с неадекватен състав, количество и качество, възниква опасност от дефицит на витамините, които са абсолютно необходими за оптималния растеж, развитие и регенерация. Външните фактори като стреса, изкуственото осветление, замърсяването на околната среда, радиоактивното излъчване, консервантите и лекарствата също значително увеличават нуждата от витамини на развиващия се организъм.
Силните и здрави деца се изявяват по-добре в училище, както физически, така и умствено. Това ги прави по-конкурентоспособни. Затова не трябва да се правят компромиси, когато развитието и здравето на децата са изложени на опасност. За щастие съвременните продукти предлагат леснодостъпни витамини от естествени източници.
Витамин С (аскорбинова киселина) е в групата на водно разтворимите витамини. В природния витамин С аскорбиновата киселина е във вид на полиаскорбатен комплекс. Неговото действие е по-продължително отколкото на обикновената синтетична аскорбинова киселина.
Световноизвестният биохимик Линус Паулинг, носител на Нобелова награда, доказал, че витамин С играе изключително важна роля за поддържане на организма ни здрав. Витамин С укрепва имунната система и увеличава устойчивостта към респираторни заболявания (главно настинки). Дефицитът му предизвиква скорбут. Витамин С активира голям брой ензими и играе важна роля в клетъчното дишане. Подпомага заздравяването на рани; ускорява растежа на съединителната тъкан; участва в изграждането на костите, колагена и хрущяла, както и при синтеза на хормоните на надбъбречните жлези. Подпомага защитата от стрес и абсорбцията на желязо. Заедно с фолиевата киселина и витамин В12 стимулира производството и узряването на червените кръвни телца.
Витамините са жизненоважни органични съединения, които тялото ни не може да синтезира, или синтезира само в малки количества. Нашите деца, особено в периода на растеж и бързо физическо и умствено развитие, се нуждаят от балансирана и подходяща витаминна добавка. За всеки витамин е характерно, че ако липсва в организма ни в необходимите количества неговият недостиг може да доведе до различни нездравословни симптоми, елиминирането на които е от особено важно значение в ранна възраст. Ето защо е много важно допълнителното приемане на съвременни, висококачествени витаминни формули, като Lion Kids C, чрез които децата да компенсират този дефицит. Децата приемат с готовност дъвчащите таблетки с форми на животни. Те напомнят бонбони, така че e лесно и забавно да ги приемат.

Състав:
Активни съставки в 1 таблетка:

  • Витамин С (от шипки, ябълков пектин, цитрусов пектин и аскорбинова киселина) - 75 mg.

Начин на употреба:
Приемайте по 1 дъвчаща таблетка на ден по време на хранене.

Внимание!
Както всички други витамини, витамин С е нестабилен, чувствителен е към светлина, топлина и влажност.
Да се съхранява при подходящи условия!

Противопоказания!
Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.

Опаковка: 90 дъвчащи таблетки.

Производител: Calivita International, САЩ.

Коментари

Свързани продукти

ВИТАМИН Ц КИДС * 90 дъвчащи таблетки ВИТАМИН Ц КИДС * 90 дъвчащи таблетки
21.90 лв