Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  ADIPHARM  »  ВИТАМИН К1 - подпомага кръвосъсирването и нормалното състояние на костите - таблетки 100 µg. х 20, ADIPHARM

ВИТАМИН К1 - подпомага кръвосъсирването и нормалното състояние на костите - таблетки 100 µg. х 20, ADIPHARM

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 3604 Добави в любими
12.10 лв 12.74 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

Витамин К1 – таблетки 20 х 100 микрограма

Витамин К е наименование на група от мастно разтворими витамини, които са необходими за протичане на биосинтеза на някои от плазмените фактори на кръвосъсирването. Когато организма изпитва дефицит на Витамин К се повишава риска от кръвоизливи и нарушено кръвосъсирване. Групата Витамин К се състои от три отделни форми: Витамин К1 – среща се в някои видове зеленчуци; Витамин К2 – произвежда се от чревната флора и Витамин К3, който е синтетичен. Направените многобройни изследвания са установили, че Витамин К1 е най-подходящата форма за преодоляване на недостиг от Витамин К. Обикновено си набавяме този витамин посредством храната. Той се съдържа в зелени зеленчуци като: спанак, броколи, различни видове зеле и др. Съдържанието му в тях обаче е много малко (под 10 микрограма на 100 грама), а освен това се усвоява трудно от организма. Нормалният прием на ден от витамина 1 микрограм на килограм телесна маса. Така например човек, който тези 70 кг. ще има нужда от 70 микрограма на ден. Когато е налице дефицит на Витамин К е наложително той да се приема под формата на хранителна добавка.

Приложение:

  • Съдейства за поддържане на нормалното състояние на костите.
  • Подпомага кръвосъсирването.
  • Подходящ за жени с обилно менструално кървене.
  • При кръвоизливи причинени от чернодробни заболявания.

Състав: Таблетките съдържат 100 µg Витамин К1 (Phytomenadione)

Начин на употреба: По една таблетка на ден по време на хранене в продължение на 10-15 дни. Богатата на мазнини храна подобрява усвояването на витамина. За по-продължителен прием или прием в по-големи количества, трябва да се консултирате с доктор.

Внимание: Витамин К1 не е заместител на здравословното и разнообразно хранене. Не превишавайте дневната доза. Преди употреба прочетете листовката.

Опаковка: 20 таблетки х 100 микрограма

Коментари

Свързани продукти

ВИТАМИН К1 - подпомага кръвосъсирването и нормалното състояние на костите - таблетки 100 µg. х 20, ADIPHARM ВИТАМИН К1 - подпомага кръвосъсирването и нормалното състояние на костите - таблетки 100 µg. х 20, ADIPHARM
12.10 лв 12.74 лв