Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за езотерика  »  НОВА ЕПОХА ЕООД  »  БУДА. Благородният осморен път, Бхиккху Бодхи

БУДА. Благородният осморен път, Бхиккху Бодхи

Назад към Книги за езотерика
Арт.№: 102436 Добави в любими
15.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

ISBN: 9789549297669
Година на издаване: 2016
Език: български
Корици: мека
Страници: 170

Благородният осморен път представлява методът на практическа дисциплина, така както е изложен от Буда в Палийския Канон.
Настоящата книга предлага на чист и ясен език сбито, но обстойно обяснение на Осморния път. Използвайки за солидна основа собствените думи на Буда, авторът изследва всеки фактор на пътя, за да определи точно неговото съдържание от гледна точка на практическото обучение. Накрая в заключението той показва как всичките осем фактора работят в синхрон, за да доведат до реализирането на будистката цел - просветление и освобождение.
Авторът - Американският будистки монах Бхиккху Бодхи е бивш президент на Будисткото Издателско Общество. От дълги години изучава и систематично превежда от езика пали на английски най-ранните достигнали до нас записки на експозициите на Буда, съхранени в Палийския Канон.
Книгата е непредубедена, изключително достъпна и логична, и дава многобройни мъдри и прагматични съвети както на начинаещия, така и на опитния последовател на Осморния път. Истинско съкровище за всички хора, които търсят обоснован начин на живот, който носи интелектуално, емоционално и духовно удовлетворение.

Коментари

Свързани продукти

БУДА. Благородният осморен път, Бхиккху Бодхи БУДА. Благородният осморен път, Бхиккху Бодхи
15.00 лв