Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  МИРТА МЕДИКУС  »  БРОНХОВИТАЛ КИДС ИМУНО сироп 100 мл.

БРОНХОВИТАЛ КИДС ИМУНО сироп 100 мл.

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 84094 Добави в любими
17.64 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

БРОНХОВИТАЛ КИДС ИМУНО сироп 100 мл.

Бронховитал Кидс Имуно способства за нормалното функциониране на имунната система. Подпомага естествените пречистващи функции на лигавиците на дихателните пътища - носа, гърлото, трахеята и бронхите. Поддържа устойчивостта на организма към вредното влияние на околната среда и допринася за защита на клетките от оксидативен стрес. Подпомага нормалното състояние на дихателната система, жлезите с външна и вътрешна секреция и способства за правилно протичане процесите на кръвотворене.

Инфекциите на дихателните пътища са целогодишни, но значително се увеличават през късна есен, при променливо време през зимата и през ранна пролет. Основни фактори за това са по-дългият престой в затворени помещения с евентуални заразоносители, промените в хранителния и двигателния режим и климата. Детският организъм е по-податлив към определени бактерии и вируси. Също така е по-склонен към проява на алергични реакции. Тъй като силните медикаменти не се препоръчват за използване при леки инфекции или за дълъг период от време, идва нуждата от подсилване на детския организъм с полезни природни продукти.

Бронховитал Кидс Имуно е съвременна добавка под формата на сироп, за да може да се приема по-лесно от малките деца. Не съдържа нежелани примеси, нито захар. Растителният глицерин, използван като овкусител, помага и за усвояването на някои от съставките.

Активни съставки:

 • Поради съдържанието на органичен силиций, екстрактът от Теснолист живовляк подпомага отделянето на секретите и заздравява тъканите на дихателните пътища. Оказва и противовъзпалително действие.
 • Екстрактът от Кръвен здравец увеличава белите кръвни телца, които се борят с инфекциите, стимулира дейността на имунната система и има антианемична активност.
 • Екстрактът от Ехинацея също е важен помощник на имунната система. Грижи се за качеството и правилното функциониране на левкоцитите. Друго действие на екстракта от Ехинацея е лекото и безвредно понижаване на прекомерно повишената телесна температура.
 • Екстрактът от Шийтаке (известна японска лечебна гъба) възпрепятства запушването на малките кръвоносни съдове.
 • Дългият пипер действа загряващо и противокашлечно. Подпомага дренирането на застоялите секрети от синусите, гърлото, бронхите и трахеята. Спомага за ефективното пречистване на черния дроб.
 • N-ацетил цистеинът е производно на аминокиселина съединение, което подпомага естествените пречистващи функции на лигавиците на горните и долните дихателни пътища. Втечнява секретите и така те лесно се отстраняват. Действа детоксикиращо и подпомага защитата на клетките от оксидативен стрес.
 • L-лизинът е често недостигаща при децата у нас аминокиселина. Тя има мощен противовирусен ефект и подпомага изграждането на съединителната тъкан, която е бариера за разпространение на инфекциите. В добавката е използвана хидрохлоридна форма, съдържаща органично свързана солна киселина. Тя подпомага храносмилането и усвояването на други полезни съставки в стомаха.
 • Калциевият аскорбат е органично съединение на калция и витамин Ц. Има антивъзпалително и противоалергично действие. Спомага за укрепване на тъканите.
 • Цинкът тук е в най-добрата органична форма на цитрат (цинк, свързан с лимонена киселина). Той е много важен за имунитета. Повлиява дихателния процес, очите, кожата, лигавиците и жлезите с външна и вътрешна секреция. Подобрява функционирането на вкусовите рецептори, което би могло да е от значение при злояди деца.

Състав: Теснолист живовляк, стрък - екстракт, Кръвен здравец, коренище - екстракт, Eхинацея, стрък - екстракт, Шийтаке - екстракт, Дълъг пипер, семе - екстракт, N-ацетил цистеин, L-лизин, Калциев аскорбат, Цинков цитрат; Дестилирана вода; Стабилизатори: растителен глицерин; Консервант: калиев сорбат; Регулатор на киселинност: лимонена киселина; Ароматизант: ягода.

Състав : за 20 мл. - максимален дневен прием:
Теснолист живовляк - стрък, екстракт (Hb.,Plantago lanceolatae, extr.) 35%
Кръвен здравец - коренище, екстракт (Rad., Geranii sanguinei, extr.) 25%
Eхинацея - стрък, екстракт (Hb., Echinaceae, extr.) 20%
Шийтаке, екстракт (Lentinula edodes, extr.) 15%
Дълъг пипер – семе, екстракт (Sem. Piperi longi, extr.) 5%
N-ацетил цистеин (N-Acetyl-Cysteine) 120 mg
L-лизин (L-Lysine) 90 mg
Калциев аскорбат (Calcium ascorbate) 90 mg

Цинк (Zn) под форма на:

 • Цинков цитрат (Zincum citricum) – 24 mg.

7,2 mg

Не съдържа алкохол, захар и оцветители.

С аромат на ягода.

Указание за употреба: За перорално приложение. Да се използва мерителната чашка. Да се разклати преди употреба.

Препоръчителна дневна доза:

 • За деца от 1 до 3 години: по 1,0 - 2,5 мл., 2 пъти дневно;
 • За деца от 4 до 7 години: по 2,5 - 5,0 мл., 2 пъти дневно;
 • За деца от 8 до 12 години: по 5,0 - 7,5 мл., 2 пъти дневно;
 • За деца над 12 години: по 7,5 - 10 мл., 2 пъти дневно.

Може да се приема преди, след или по време на хранене.

Внимание: Да не се използва при алергия към някоя от съставките. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Този продукт не е заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Съхранение: Да се съхранява на сухо място без пряка слънчева светлина. Да се пази от деца.

След отваряне на опаковката, съдържанието да се използва до 1 месец, а при съхранение в хладилник - до 3 месеца.

Опаковка: 100 мл.

Произведено от Екстрактфарма ЕООД за Мирта Медикус ЕООД.

Коментари

Свързани продукти

БРОНХОВИТАЛ КИДС ИМУНО сироп 100 мл. БРОНХОВИТАЛ КИДС ИМУНО сироп 100 мл.
17.64 лв