БРАУНМАГ ПРОТЕИНОВ БАР С КОКОС 60 г ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ
Информация
БРАУНМАГ ПРОТЕИНОВ БАР С КОКОС 60 г ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ
БраунМаг протеинов бар с Кокос с 28% Протеин
БраунМаг протеинов бар с Кокос от Цветита Хербал е сред новите изкушаващи предложения от Цветита Хербал. Представлява съчетание от ценни, напълно натурални съставки в един продукт. БраунМаг е протеиново брауни, приготвено без добавена захар. Успешно съчетава качествата на активни храносмилателни ензими, значими фибри и един есенциален витамин.
Кокос - предимства:
Кокосът се отличава с богат химичен профил. Осигурява ключови антиоксиданти и минералите магнезий, желязо, калий, фосфор, цинк, натрий и др.
Кокосовото масло е съставено в голяма част от мастни киселини, метаболизиращи се по различен начин или директно трансформиращи се в енергия, без да се натрупват като мазнини. В кокосовото масло се съдържа лауринова, каприлова, карпонова киселина. Богат източник е на полезни ензимни съединения и витамини. Благодарение на това, кокосът подобрява храносмилателните процеси и спомага за усвояването на мастноразтворими витамини, аминокиселини и минерали.
Кокосът е богато наситен на фибри, на което се дължи неговото свойство едновременно да редуцира апетита към сладки и нездравословни храни, като същевременно съдейства за бързо засищане.
Папая ензими - предимства:
Ензимите са белтъчни комплекси, с фундаментално значение за множество химични реакции в организма. Една от многото функции, които изпълняват, е тази да подпомагат храносмилателните процеси.
Папаята е тропически плод, съдържащ специфичния ензим - папаин. Той е протеолитичен ензим, причислява се към хидролитичните (протеолитични) ензими, сред
които бромелаин, панкреатин, трипсин и др. Протеолитичните ензими подкрепят разграждането на протеините на по-малки протеинови фрагменти, наречени аминокиселини и пептиди.
Конкретно Папаинът притежава способства за разграждане на белтъците. За тази цел, той се свързва с определени водни молекули, осъществявайки отделяне на аминокиселинните вериги на протеините. Папаинът притежава обезболяващо и противовъзпалително действие върху стомашно-чревния тракт и улеснява храносмилателния процес.
Аскорбиновата киселина - предимства:
Витамин С ( т. нар L-аскорбат или аскорбинова киселина) е водоразтворим витамин, жизненоважен за организма. Не се синтезира естествено в човешкия организъм. От значение е за правилното протичане на редица функции в тялото. Притежава антиоксидантни качества и подпомага мобилността и на други витамини и минерали до клетките, където са нужни. Витамин C е с голямо значение за обмяната и правилното усвояване на въглехидратите и белтъчините, колаген и желязо, калций и калий и невротрансмитери като допамин. Поради тази причина е жизнено необходим за подсилване на имунната система и организирането на ключови имунни функции.
Млечно-суроватъчния протеин - предимства:
Млечно-суроватъчният протеин е с изключително ценни качества. Извлича се от млякото. Получени са чрез специална технология на обработка.
- Функционира подобно на пробиотик. Подпомага работата на "добрите" бактерии в червата и възпрепятства въздействието на "лошите". Така балансира чревната флора и намалява киселинността й;
- Поради голямото съдържание на аминокиселини, които взимат участие във формирането на най-важния антиоксидант в организма глутатион (трипептид), суроватъчния протеин подкрепя имунната функция. Също така суроватъчният протеин подпомага синтеза на антитела в организма, от голямо значение за имунен отговор.
- Суроватъчният протеин има потенциал да овладее някои остри ставни и костни възпалителни процеси. Съдържа лактоферин, който притежава способността да активира производството на противовъзпалителни компоненти.
Малтитол и Еритритол - предимства:
еритритолът и малтитолът са натурални подсладители със сладък вкус, досущ като този на захарта, но са нейна безвредна алтернатива. Те са едни от малкото безвредни подсладители и се характеризират с липса на калоричност. Те са:
- С напълно натурален произход.
- Без калории, лесноразтворими.
- Притежават антиоксидантни качества.
- Подходящи са за диабетици.
- Щадят зъбния емайл.
- Подходящи за редуциране на телесното тегло.
- Без негативно въздействие спрямо стойностите на глюкоза в кръвта.
Хранителна информация | на 60 g (1 бар) | на 100 g |
Папая ензими | 20 mg | 33.3 mg |
Аскорбинова киселина | 20 mg | 33.3 mg |
Мазнини, от които: | 19.8 g | 33 g |
- наситени мастни киселини | 17.4 g | 29 g |
Въглехидрати, от които: | 16.8 g | 28 g |
- захари | 1.9 g | 3.2 g |
- полиоли | 13.2 g | 22 g |
Фибри | 2.5 g | 4.2 g |
Белтъци | 16.8 g | 28 g |
Сол | 0.1 g | 0.17 g |
Енергийна стойност | 1202 kj / 289 kcal | 2004 kj / 483 kcal |
Съставки:
Протеин (суроватъчен протеин концентрат, млечен протеин концентрат), кокос 14%, какаово покритие (нехидрогенирано растително масло палмово; подсладители: малтитол, еритритол; какаова маса, нискомаслено какао на прах; емулгатор: соев лецитин, ароматизант: ванилин); подсладители: сорбитол, малтитол,еритритол; какаова маса, кокосово масло; емулгатор: соев лецитин; регулаторна киселинност: аскорбинова киселина, папая ензими.
Начин на употреба: Хапвайте по 1 протеиново десертче дневно.
- За активни спортисти: До 2 (два) протеинови бара на ден.
Прекомерната консумация може да предизвика слабителен ефект.
Важно!
Да не се употребява като заместител на балансираното хранене.
Съхранение:
На сухо и проветриво място, далеч от малки деца.
Опаковка:
1 бр. * 60 г
Производител:
Цветита Хербал ООД, България
Отзиви