Назад  |   Начало  »  Натурална козметика  »  Козметика за крака  »  CEUMED  »  БАЛСАМ ЗА ПЕТИ И СТЪПАЛА МАКСИДЕРМА 56 гр.

БАЛСАМ ЗА ПЕТИ И СТЪПАЛА МАКСИДЕРМА - подходящ и за диабетици 56 гр.

Назад към Козметика за крака
Арт.№: 82153 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

МАКСИДЕРМА БАЛСАМ ЗА ПЕТИ И СТЪПАЛА 56 гр.

Балсамът за пети и стъпала "Maxiderma" е идеална грижа за краката с клинично доказан ефект. Той хидратира в дълбочина сухата, груба кожа на стъпалата и напуканите пети. Съдържа уреа в концентрация от 25 %, която действа като овлажнител, помага за натрупване на по-голямо количество вода в роговия слой на кожата и за отстраняване на мъртвите клетки на кожата.
Балсамът се препоръчва за всекидневна употреба като превантивно средство. Той овлажнява кожата на краката и прави стъпалата меки, гладки и хидратирани.
Балсамът за пети и стъпала "Maxiderma" е подходящ и за диабетици. Той може да се използва при твърда, суха и напукана кожа, която често съпътства заболяването диабет. В повечето случаи стъпалата на диабетиците са дехидратирани - 82.1% от хората, болни от диабет, имат зачервена и напукана кожа на краката, която предизвиква сърбежи. Този проблем се дължи на слабата периферна циркулация на кръвта - кожата става суха и започва да се лющи. Ранното лечение на напуканите пети може значително да намали усложненията, а неуспехът на лечението може да доведе дори и до ампутация.
Балсамът за пети и стъпала "Maxiderma" съдържа 25 % уреа. Тя действа като преграда и подобрява хидратацията на кожата, увеличавайки нивото на усвояване на водата от повърхностния слой и способността на роговия слой да задържа вода. Уреата е доказано средство за намаляване на загубата на вода през кожата.

Балсамът за пети и стъпала "Maxiderma":

  • е с медицински доказан ефект и дава видими резултати само след 3 дни употреба;
  • прави стъпалата  меки, гладки и идеално хидратирани;
  • съдържа 25% уреа;
  • подходяща е и за диабетици;
  • не съдържа парабени.

Инструкции за употреба:
Измийте и подсушете добре стъпалата!
Нанасяйте балсама сутрин и вечер за твърди, груби и дехидратирани стъпала, като по този начин минимизирате риска от напукване. След възстановяване на кожата продължете употребата на продукта, за да поддържате мекотата и хидратацията на Вашите стъпала.
Балсамът не е подходящ за деца.
Не прилагайте върху наранена кожа!
Ако се появи обрив или локално раздразнение на кожата преустановете употребата на продукта.
Избягвайте контакт с очите!
Само за външно приложение!
Балсамът съдържа аромати.
Не съдържа алкохол и хипоалергени.

Съхранение:
Съхранявайте продукта при температура под 30°C, на място, недостъпно за деца.

Състав:
Вода, уреа, парфюм, петролат, ланолин, акрилатен кополимер, C12-15 алкил бензолат, Cera Alba, глицерин, диметикон, етилхексиглицерин, феноксиетанол, триетаноламин.

Опаковка: 56 g.

Производител: Dermatonics Ltd., Обединено Кралство.
Под лиценз на Maxima Healthcare Ltd., Обединено Кралство.

Коментари

Свързани продукти

БАЛСАМ ЗА ПЕТИ И СТЪПАЛА МАКСИДЕРМА - подходящ и за диабетици 56 гр. БАЛСАМ ЗА ПЕТИ И СТЪПАЛА МАКСИДЕРМА - подходящ и за диабетици 56 гр.