Назад  |   Начало  »  Книги  »  Книги за окултизъм  »  СИЕЛА  »  АСКЕТИКА - НИКОС КАЗАНДЗАКИС - СИЕЛА

АСКЕТИКА - НИКОС КАЗАНДЗАКИС - СИЕЛА

Назад към Книги за окултизъм
Арт.№: 45489 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

АСКЕТИКА - НИКОС КАЗАНДЗАКИС - СИЕЛА

Никос Казандзакис нарича своята книга "един крясък, силен вик ... най-трогателният вик на живота ми". В "Аскетика" добре личат философските и религиозни течения, през които авторът преминава в творческия си път и от които се влияе и учи - от будизма, през ницшеанството към теософията и дори комунизма. Всички те се обединяват в силно послание, което ще помогне на читателите да вникнат задълбочено в останалите книги на автора - творби, силно пропити с философски мисли.
Богът на Никос Казандзакис не е съществително, а глагол. Бог се случва. Книгата представя духовния завет на автора. Тя е своеобразен синтез на размислите на писателя за Бог, за същността на света и за смисъла на живота. Този завет не е християнски, нито будистки, независимо че черпи идеи и вдъхновение от духовните традиции на тези религии.

След издаването на книгата църковните архиереи искат писателят да се извини. Те определят произведението като "непочтително" и дори се опитват да заведат дело за присмех към религията. Впоследствие, обаче, се отказват. Въпреки това книгата и до днес остава най-продаваната на Казандзакис в Гърция.

Новото българско издание на "Аскетика" е придружено от предговор от Ники Ставру, наследничка на писателя, и послеслов от преводачката Драгомира Вълчева. Там се разкрива творческия и духовен път на автора.

Автор: Никос Казандзакис.
Издателство: Сиела.
Година на издаване: 2017 година.
Корица: твърда.
Брой страници: 128.
ISBN: 9789542823278.
Размери: 12.50 / 19.50 / 1.60 cm.
Тегло: 230 грама.

Коментари

Свързани продукти

АСКЕТИКА - НИКОС КАЗАНДЗАКИС - СИЕЛА АСКЕТИКА - НИКОС КАЗАНДЗАКИС - СИЕЛА