Назад  |   Начало  »  Пособия  »  Уреди  »  Condicia  »  АПАРАТ ОЗОНАТОР ЗА ВОДА И ВЪЗДУХ - ЗА БАЛАНСИРАНЕ НИВОТО НА БАКТЕРИИ

АПАРАТ ОЗОНАТОР ЗА ВОДА И ВЪЗДУХ - ЗА БАЛАНСИРАНЕ НИВОТО НА БАКТЕРИИ

Назад към Уреди
Арт.№: 52300 Добави в любими
138.00 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

АПАРАТ ОЗОНАТОР ЗА ВОДА И ВЪЗДУХ - ЗА БАЛАНСИРАНЕ НИВОТО НА БАКТЕРИИ

Предназначен за озониране на вода и въздух. Озонираната вода се използва за пиене, миене и дезинфекция на пресни плодове и зеленчуци, дезинфекция и лечение на зъби, венци, стомашно-чревни болести, кожни заболявания, рани, вагинални промивки и др. Озонаторът се използва също и за пречистване на въздуха, премахване на лошите миризми от цигари, влага, мухъл и др.

Какво представлява озонът?
Озонът, или О3, се образува от свързването на 3 кислородни атома. Той е важен елемент в нашата атмосферата. Образува се в атмосферата на нашата планета на височина 25 км. под действие на слънчевата радиация и наличието на кислород. Там се формира така наречения озонов слой - полезна предпазна бариера от вредните ултравиолетови лъчи. Благодарение на това той защитава всички живи същества на Земята от вредното въздействие на радиационното лъчение на Слънцето. На озона се дължи и синият цвят на небето. Озонът, освен това, се произвежда в природата от електрическа дъга при буря, което поражда тази приятна миризма, която определяме като „свеж въздух”. Всеки, който е дишал въздуха след силна гръмотевична буря или в близост до електрически разряд, познава добре миризмата на този газ.
Озонът балансира нивото на бактериите и на плесента в природата. Той има висока окислителна способност, която е ефикасна за дезинфекция и стерилизация. Озонът може да унищожи повечето от бактериите, съдържащи се във водата и въздуха. Озонът е доказано ефективен многоспектърен дезинфектант.
Молекулата на озона е нестабилна и се стреми да се разпадне в кислородна молекула. Именно това го прави толкова добър пречиствател на водата и въздуха. Нестабилната молекула на озона се стреми да се свърже с нещо, за да се разпадне. Затова тя окислява органичните съединения и ги превръща в безвреден въглероден двуокис и вода. Тъй като озонът бързо се разпада в кислород, той е по-ниско токсичен от другите дезинфекциращи химикали, като хлора например. Поради тази причина е наречен „най-чистият окислител и дезинфектант”.

Какво прави озонът?
1. Убива микроорганизми;
2. Убива бактерии;
3. Убива повечето колиформни и стафилококи във въздуха;
4. Убива колиформни и стафилококи по повърхността на предмети;
5. Убива повечето колиформни, стафилококи и салмонела във фосфатните алевианти;
6. Убива колиформни във водата;
7. Убива спорите на бактериите;
8. Убива бревибактериалните спори;
9. Убива 99,999% от бревибактериалните спори във водата;
10. Унищожава вируси;
11. Унищожава 99,99% от HBsAg и 100% от HАAg.

История на отриването на озона и употребата му?
Озонът официално е открит през 1840 г. от немския учен проф. Кристиан Фридрих. Оттогава поколения изследователи и теоретици разглеждат динамиката на електронните процеси в много от хибридните му форми, и неговата кинетика.
През 1857г. Шьонбайн с помощта на Вернер фон Сименс конструира първата апаратура за изкуствено генериране на озон - „Тръбата на Сименс”, а през септември 1896г. световноизвестният изобретател Никола Тесла патентова първия генератор на озон.
Способността на озона да разрушава токсичните или вредни промишлени отпадъци и да деактивира бактериалните замърсители го прави привлекателна алтернатива на хлорирането.
В резултат на голямата експериментална и клинична работа на изследователи от целия свят озонотерапията заема водещо място в съвременната и авангардна медицина.
От началото на новото хилядолетие озонотерапията отбелязва огромни успехи в прилагането й при различни заболявания и не случайно е определена от световноизвестният италиански озонотерапевт д-р Паоло Анджели като ПАНАЦЕЯ НА ХХІ ВЕК!

Приложение на озонатора

За пречистване на водата:
· За питейна вода. Озонът убива бактериите, отстранява остатъчните йони на хлора и окисите на тежките метали, разлага вредните органични и неорганични вещества. Пречистената вода е приятна за пиене, тъй като запазва полезните минерали и натуралния си вкус.
· За лична хигиена. Дезинфекцира кожата, отстранява мъртвите клетки и осигурява бърза микроциркулация. Прави кожата по-нежна и гладка, отстранява умората. Измиването на зъбите дезинфекцира устната кухина, отстранява неприятните миризми и предпазва от поява на рани в устата.
· За лечение на рани. Спомага за дезинфекция и бързо заздравяване.
· За превантивно лечение на кожни заболявания. Помага ефективно в борбата с гъбични образувания по всички части на тялото. С помощта на този апарат е преодоляна и една от най-упоритите бактерии -"бери-бери".
· За лечение на венерически болести.
· За дезинфекция на пресни плодове и зеленчуци. Озонът не само убива бактериите на повърхността, но и разгражда вредните органични и неорганични вещества вътре в тях. Обработените плодове и зеленчуци стават не само по-вкусни и по-полезни, но и срокът на съхранението им си увеличава 10 пъти.
· За дезинфекция на месо и морски продукти. Измиването на месото, рибата, раците и други морски продукти унищожава бактериите, съхранява нивото на протеините и връща натуралния им вкус и качества.
· За дезинфекция на кухненски прибори.
· За поливане на цветята. Води до по-голям растеж, по-обилен цъфтеж и по-дълъг живот.
· За домашни рибки. Удължава живота на рибките.
· За пране, избелване и премахване на петна и неприятни миризми.
· За обработка на алкохолни напитки (концентрати). Озонирането на алкохолни напитки ги прави по-меки и ненатрапчиви. При това се запазват градуса, натуралния цвят и вкуса.
За пречистване на въздуха:
· Във всекидневни помещения - у дома, в офиса, в цеха. Отстранява специфични неприятни миризми: цигарен дим, прах във въздуха, мухъл (предотвратява образуването му). Дезинфекцира и освежава въздушната среда. Увеличава съдържанието на кислород във въздуха.
· В ново обзаведени и ремонтирани стаи. Неутрализира вредните газове, които се излъчват от новите мебели и прясно боядисаните стени. Премахва толуола, чийто период на разграждане е 3 години.
· В детската стая. Осигурява свеж и пречистен от микроби въздух. Почиства детските играчки чрез дезинфекция на местата за тяхното съхранение.
· В кухнята. Ефективно премахва всички неприятни миризми при готвене и особено при пържене на риба.
· В хладилника, фризера, килера, шкафчето за обувки, гардероба. След почистване хладилника и фризера се обработват с апарата, за да се отстранят остатъчните миризми. В гардероба и килера озонът премахва старите миризми, предпазва от поява на мухъл и молци. При дезинфекция на обувки, а също така и на изпрани чорапи, озонът не само премахва неприятната миризма, но предпазва от размножаване на бактерии.
· В тоалетната. Осигурява свеж и дезинфекциран въздух. Предпазва от плесен и мухъл.
· При домашни любимци. Озонът убива бактериите, които могат да се пренасят от животните и премахва нежеланите миризми.
· За дезинфекция на студени и солени ястия (колбаси, солена риба и др.). След пречистването с озон, храната е готова за консумиране и се съхранява по-дълго.

Технически данни:
- Захранване: 220 V ±10%;
- Честота: 50 Hz;
- Консумация на енергия: 18 W;
- Отделяне на озон: 400 мг/ч.;
- Таймер за настройка на времето: 0 ÷ 30 мин.

Произведено в Китай.

Коментари

Свързани продукти

АПАРАТ ОЗОНАТОР ЗА ВОДА И ВЪЗДУХ - ЗА БАЛАНСИРАНЕ НИВОТО НА БАКТЕРИИ АПАРАТ ОЗОНАТОР ЗА ВОДА И ВЪЗДУХ - ЗА БАЛАНСИРАНЕ НИВОТО НА БАКТЕРИИ
138.00 лв