Назад  |   Начало  »  Здраве  »  Хранителни добавки  »  HERBA MEDICA  »  АКТИ К2 таблетки * 50 ХЕРБА МЕДИКА

АКТИ К2 - подпомага усвояването на калций * 50таблетки ХЕРБА МЕДИКА

Назад към Хранителни добавки
Арт.№: 53624 Добави в любими
25.14 лв 26.46 лв
бр Безплатна доставка за поръчки над 100лв.
За поръчки: (0893) 376 705 Направи запитване › Бърза поръчка без регистрация!
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

АКТИ К2 таблетки * 50 ХЕРБА МЕДИКА

Акти К2 е двукомпонентна хранителна добавка, която благоприятства нормалното усвояване на калций. Този минерал е жизнено необходим за човешкия организъм, като взима роля в изграждането на скелета и зъбите, а също така е необходим за целостта на клетъчните мембрани, кръвосъсирване, ензимни процеси и много други. С напредването на възрастта, при определени здравословни състояния или хранителни режими, се наблюдава намаляване на способността на организма да усвоява калций. В тези случаи, когато е необходим допълнителен прием на калций, е важно да се приемат и останалите компоненти, участващи в цикъла за правилното му разпределение и усвояване в организма.

Веднъж щом калцият постъпи в организма, се задейства механизъм за неговото усвояване. В този механизъм ключова роля имат двата компонента на Акти К2 - витамините К2 и D3.

Редица са факторите, които водят до липса на двата витамина. Факт е, че съвременният начин на живот и хранене невинаги осигуряват богатото разнообразие на необходимите ни микроелементи и минерали. Установено е, че по нашите географски ширини с храната приемаме едва 10% от нужното количество витамин К2. Предпазливото излагане на слънце и използването на UV защитни кремове възпрепятстват образуването на витамин D3. По тази причина е необходим допълнителен прием на витамин К2 и витамин D3, което подпомага изграждането на здрава костна структура и намалява риска от сърдечносъдови заболявания, предизвикани от натрупването на калций по стените на кръвоносните съдове.

Функция на витамин D3:
Наред с останалите функции, които витамин D3 изпълнява в организма, а именно - участие в процесите, отговорни за нормалната функция на мускулите, имунната система, на зъбите и в процеса на делене на клетките, витамин D3 има ключова роля в усвояването на калция от костите. Витамин D3 стимулира калциевата абсорбция в тънките черва, а така също и повишава калциевата реабсорбция през бъбреците.

Функция на витамин К2:
Витамин К2 допринася за нормалното състояние на костите и сърдечно-съдовата система. Витамин К2 е пряко отговорен за активиране на протеините, които осигуряват минерализация и съответно костната плътност и здраве са зависими от този витамин.

Синергията в Акти К2:
При прием на Витамин D3 се увеличава производството на протеина, който отвежда калция в костите - неактивен остеокалцин. За да се активира този протеин е необходим витамин К2, който карбоксилира остеокалцина - по този начин той се активира и е способен ефективно да транспортира калция, намиращ се в кръвоносната система, към костите.

Друг протеин, който също е зависим от витамин К2 е матричният ГЛА-протеин, който се намира в стените на кръвоносните съдове. Витамин К2 има активираща роля и върху този протеин, който извежда калция от стените на кръвоносните съдове и меките тъкани, а също така предотвратява бъдещи натрупвания на калций по стените на вените и артериите.

Ето защо, приемайки Акти К2, се постига двоен ефект: усвояване на калций от костите, както и предпазване на кръвоносните съдове от втвърдяване (калцифициране), следователно и облекчаване работата на сърцето и нормализиране на състоянието на сърдечносъдовата система.

За компонентите на Акти К2:
Освен синергичното взаимодействие, което е постигнато в състава на Акти К2, изграждащите компоненти са от най-високо качество, с гарантирана усвояемост и висока бионаличност.

Витамин К2 е под формата на VitaMK7, което е 0,25% менахинон 7. Това е формата на витамин К, която е с доказано по-висока бионаличност, спрямо масово използваните в хранителни добавки витамин К1 и късоверижния менахинон 4. Витамин К2 е с натурален произход. Добит е от натто - ферментирали соеви зърна от щама Bacillus subtilis var.natto.

Витамин D3 в Акти К2 е под формата на патентования CapsuDar®, който съдържа микрокапсулиран натурален витамин D3. Специфичната капсулация е тази, която гарантира максималната усвояемост.
Двата витамина са в максимални количества за дневна доза в една таблетка. По този начин приемът се свежда до една таблетка дневно.

Акти К2 подобрява усвояването на калций от костите и съответно подобрява костната плътност;
Акти К2 намалява риска от сърдечносъдови заболявания, предизвикани от натрупването на калций по стените на кръвоносните съдове;
Акти К2 поддържа нормалната концентрация на калций в кръвта;
Акти К2 подпомага заздравяването на счупени кости;
Акти К2 въздейства благоприятно на мускулните функции;

Препоръчителен прием: дневна доза е 1 таблетка. По-високи дози да се приемат след консултация с лекар.

Противопоказания:
Поради наличието на витамин D3, Акти К2 не бива да се приема при състояние на бъбречна остеодистрофия с повишени нива на фосфор в кръвта.
При бременност и кърмене да се приема след консултация с лекар.
Да не се приема при непоносимост към някоя от съставките.
Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.
Да не се превишава дневната доза.

Състав: 

Съдържание в 1 табл.

витамин К2 (менахинон 7)

наличен в 40 mg VitaMK7®

100 µg

витамин D3 (холикалциферол)

наличен в 40 µg CapsuDar® D3

10 µg (400 IU) 

Помощни вещества: манитол, микрокристална целулоза, талк, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.

Опаковка: 50 таблетки.

Производител: "ХЕРБАМЕДИКА" ЕООД, България.

Коментари

Свързани продукти

АКТИ К2 - подпомага усвояването на калций * 50таблетки  ХЕРБА МЕДИКА АКТИ К2 - подпомага усвояването на калций * 50таблетки ХЕРБА МЕДИКА
25.14 лв 26.46 лв