Назад  |   Начало  »  Книги  »  Правна литература  »  СИЕЛА  »  АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА. СРАВНИТЕЛЕН ПРАВЕН АНАЛИЗ. - ТЕОДОРА ГЕОРГИЕВА - СИЕЛА

АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА. СРАВНИТЕЛЕН ПРАВЕН АНАЛИЗ. - ТЕОДОРА ГЕОРГИЕВА - СИЕЛА

Назад към Правна литература
Арт.№: 45662 Добави в любими

Продуктът е неналичен

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки

Информация

АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА. СРАВНИТЕЛЕН ПРАВЕН АНАЛИЗ. - ТЕОДОРА ГЕОРГИЕВА - СИЕЛА

Тази книга е едно изследване на съпоставянето между престъплението и административното нарушение. Представени са спецификите на двата вида противообществени прояви и тяхното преследване, както от теоретична, така и от практическа гледна точка.
Работата като прокурор и административен съдия на авторката Теодора Георгиева се отразява в много положителна насока по отношение на качеството на изданието. То представя актуални казуси и въпроси, които трябва да бъдат изяснени.
От съдържанието на труда става видно, че авторката първо прави обобщен преглед на развитието на административно-наказателното право в България. Използвайки за основа административното нарушение и административно-наказателния процес, тя постепенно навлиза в сложни анализи на особеностите и спецификата на производствата в административното наказание. В същото време прави непрекъснат паралел с елементите на извършеното престъпление и детайлите на наказателния процес.

Автор: Теодора Георгиева.
Година на издаване: 2018 година.
Издателство: Сиела.
Страници: 212.
Размери: 13.00 / 20.00 cm.
ISBN: 9789542825616.
Тегло: 0.320 kg.
Корица: Мека.

Коментари

Свързани продукти

АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА. СРАВНИТЕЛЕН ПРАВЕН АНАЛИЗ. - ТЕОДОРА ГЕОРГИЕВА - СИЕЛА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА. СРАВНИТЕЛЕН ПРАВЕН АНАЛИЗ. - ТЕОДОРА ГЕОРГИЕВА - СИЕЛА